Računalništvo, telefonija
29.07.2011 14:18

Deli z drugimi:

Share

Google+ z železno roko nad lažne profile

Kolikšno je dejansko število uporabnikov Google+, za enkrat ne ve nihče.
Kolikšno je dejansko število uporabnikov Google+, za enkrat ne ve nihče.

Googlovo socialno omrežje Google+ je pred kratkim doseglo svojevrsten rekord. Glede na podatke raziskovalne hiše ComScore naj bi ga danes namreč uporabljalo že 20 milijonov spletnih deskarjev širom sveta. Računalniškemu gigantu je ogromno število uporabnikov uspelo pridobiti zgolj preko zasebnih povabil (socialno omrežje namreč še ni prosto dostopno) in to v pičlih treh tednih.

Ker so se na socialnem omrežju Google+ pričeli vse bolj množično pojavljati lažni profili, so se vodilni podjetja Google odločili, da temu naredijo konec. Računalniški gigant je za ta namen pripravil celo namenski sistem. Ta na podlagi naprednih algoritmov preverja pristnost uporabniških računov. Če ta »presodi«, da je uporabniški račun lažen, ga začasno onemogoči in preko elektronske pošte obvesti njegovega lastnika. Uporabnik prejme e-sporočilo z naslednji vsebino: »Po preverbi vašega ​​profila, smo ugotovili, da ime, ki ga uporabljate, krši standarde naše skupnosti”.

Če uporabnik navede več lažnih in zavajajočih podatkov, mu Google nemudoma blokira dostop do socialnega omrežja. Temu sledi izbris računa, vključno z vsemi sporočili, podatki in slikami. Podjetje Google seveda želi s poostrenim nadzorom zagotoviti, da bodo socialno omrežje Google+ uporabljali le pristni uporabniki. Da pri tem ne bi prihajalo do nepotrebnih ukinitev uporabniških računov in hude krvi, je računalniški gigant na spletnem naslovu http://goo.gl/rftXA objavil izčrpna navodila glede uporabe imen na socialnem omrežju Google+. Če torej uporabljate lažne ali zavajajoče podatke, jih čim prej spremenite, sicer obstaja nevarnost, da bo vaš račun ukinjen ali celo izbrisan.


Prijavi napako v članku