Telefoni
22.12.2011 05:53
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google z lastno tablico do poletja

Prva Googlova tablica pošteno pomešala karte na trgu tabličnih računalnikov!
Prva Googlova tablica pošteno pomešala karte na trgu tabličnih računalnikov!

Prve spletne govorice o Googlovem lastnem tabličnem računalniku segajo v letošnji april. Tedaj se je špekuliralo, da naj bi bil novinec opremljen z navidezno tipkovnico in zaslonom z 10-palčno oziroma 25,4-centimetrsko diagonalo. Dvomov o prvi Googlovi tablici pa je sedaj končno konec. Eric Schmitd, generalni direktor podjetja Google, je namreč zatrdil, da lahko njihovo prvo tablico pričakujemo še pred poletjem.

Prvi Googlov tablični računalnik naj bi bil opremljen s prodajno oznako Nexus Tablet oziroma Nexus Tab. Ta naj bi temeljil na osnovi platforme Tegra 3. To pomeni, da naj bi novinec imel za preračunavanje podatkov na voljo kar štiri procesorska jedra ARM Cortex-A9 in dodatno energijsko varčno procesorsko jedro. Na njem naj bi bil nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich ali celo njegov naslednik oziroma Android 5.0 Jelly Bean.

Podrobnosti o prvem Googlovem tabličnem računalniku Eric Schmitd razumljivo ni želel razkriti. Ta je zagotovil le to, da bo novinec vsaj za razred boljši od trenutno najbolj priljubljene tablice. Tu seveda govorimo o tabličnem računalnika iPad 2 podjetja Apple. Prvi Googlov tablični računalnik naj bi bil opremljen še z inovativnim sistemom za prepoznavo govora. Tu govorimo o aplikaciji, ki naj bi bila povsem enakovredna Applovi Siri. Kot vse kaže bo prva Googlova tablica pošteno pomešala karte na trgu tabličnih računalnikov.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku