Triki in nasveti
29.11.2013 09:03

Deli z drugimi:

Share

Google Voice Search za brskalnik Chrome!

Prednosti Googlove spletne storitve Voice Search bodo znali ceniti tudi uporabniki osebnih računalnikov, saj je ta odslej na voljo tudi kot razširitev za brskalnik Chrome. Programska razširitev Google Voice Search Hotword za spletni brskalnik Google Chrome je brezplačno na voljo za prenos v spletni trgovini Chrome.
Google Voice Search Hotword za spletni brskalnik Google Chrome vas bo takoj prevzel!
Google Voice Search Hotword za spletni brskalnik Google Chrome vas bo takoj prevzel!

Spletna storitev Google Voice Search je med uporabniki mobilnih naprav zelo priljubljena, saj omogoča glasovno iskanje želenih informacij preko spleta. Z njeno pomočjo lahko z uporabo našega glasu poiščemo informacije o filmskih uspešnicah, slikah, spletnih straneh, bližnjih restavracijah in še bi lahko naštevali. Prednosti Googlove spletne storitve Voice Search bodo znali ceniti tudi uporabniki osebnih računalnikov, saj je ta odslej na voljo tudi kot razširitev za spletni brskalnik Google Chrome. Čeprav novost omogoča iskanje le v angleškem jeziku in je še vedno v poskusni fazi, se v praksi obnese več kot odlično.

Programska razširitev Google Voice Search Hotword za spletni brskalnik Google Chrome je brezplačno na voljo za prenos s klikom na spletno povezavo http://bit.ly/G-VoicE. Za namestitev razširitve najprej kliknite na gumb »ADD TO CHROME« oziroma »DODAJ V CHROME« in nato še na »Add« oziroma »Dodaj«. Pred pričetkom uporabe novosti boste morali še potrditi njen zagon, ikona v obliki mikrofona pa se bo samodejno pojavila na desni strani iskalne vrstice v spletnem iskalniku Google.

Če pa se vam bo pri namestitvi razširitve Google Voice Search Hotword kje »zataknilo«, vam bodo seveda priskočili na pomoč strokovnjaki Foruma Računalniških novic (http://bit.ly/ForumRN). Kako se novost obnese v praksi pa si oglejte na spodnjem videoposnetku oziroma s klikom na spletno povezavo http://bit.ly/G-voicE.


Prijavi napako v članku