Računalništvo, telefonija
06.05.2014 22:22
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Stars: Vrhunski upravljalnik zavihkov!

Google Stars bo uporabnikom spletnega brskalnika Chrome na voljo kot storitev računalništva v oblaku.
Google Stars bo uporabnikom spletnega brskalnika Chrome na voljo kot storitev računalništva v oblaku.

Podjetje Google pripravlja novo spletno storitev, ki bo uporabnikom omogočala enostavno shranjevanje, deljenje in organiziranje spletnih vsebin. Gre za poskusno storitev Google Stars, katere videoposnetek in zaslonske slike so »pomotoma« zašle na svetovni splet. Organizacija spletnih vsebin bo uporabnikom omogočena z uporabo map in posebnih filtrov. Tovrstno vsebino naj bi bilo mogoče celo izvoziti za namene deljenja s prijatelji in izdelavo varnostne kopije, pri čemer format za izvoz javnosti žal ni bil razkrit.

Datoteke, ki bodo predstavljale osrednji del Googlove storitve Stars, bo mogoče bodisi deliti s širšo javnostjo bodisi jo obdržati zasebno. Vsaka mapa bo od uporabnika »zahtevala« ime in opis, mapo pa bo mogoče prosto premikati, jo preimenovati in seveda izbrisati. Nadvse zanimiva bo tudi možnost iskanja, saj bo iskalnik samodejno predlagal iskalne pojme, zaznamki bodo predstavljeni kot slike z možnostjo dodajanja zapiskov, podprta pa bo tudi možnost uporabe funkcije povleci in spusti. Z uporabo filtra bo mogoče samodejno organizirati vsebino, na voljo pa bo celo napreden sistem za zaznavo neželenih sporočil.

Google Stars bo na voljo kot storitev računalništva v oblaku, za koriščenje novosti pa bo treba imeti nameščen spletni brskalnik Google Chrome. Storitev bo preko namenske aplikacije na voljo tudi uporabnikom pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android. Novost bi lahko bila na voljo tudi uporabnikom Applovih mobilnih naprav iOS.

Kako naj bi se storitev Google Stars obnesla v praksi, si oglejte na spodnjem videoposnetku oziroma s klikom na spletno povezavo bit.ly/Google-Star.


Prijavi napako v članku