Programska in razvojna orodja
29.07.2022 07:42
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lahko Googlov novi programski jezik nadomesti C++

Google je razkril več informacij o novem programskem jeziku Carbon, ki bi po mnenju podjetja lahko postal naslednik C++.

Programski jeziki se nenehno izboljšujejo in razvijajo, v zadnjih letih pa so jih nadomestili modeli, ki so še bolj enostavni za uporabo. Applov jezik Swift je v primerjavi s svojim predhodnikom Objective-C odprl več možnosti za manj izkušene.

Mnogi so verjeli, da bo Rust nasledil C++, vendar je glavni Googlov inženir programske opreme Chandler Carruth na nedavnem dogodku pojasnil, da programski jezik, ki je bil prvotno izdelek Mozille, nima enake “dvosmerne interoperabilnosti” kot druga orodja, kar pri “prevajanju” različnih programskih jezikov predstavlja precejšnjo “jezikovno oviro”.

Tako naj bi bil na novo napovedani Carbon interoperabilen s priljubljeno kodo C++. Za uporabnike, ki želijo v celoti preiti na novo kodo, pa naj bi bil prehod dokaj enostaven.

Za tiste, ki niso prepričani o popolnem prehodu, je Carruth podrobneje opisal nekatere razloge, zakaj bi moral Carbon veljati za naslednika jezika C++, vključno z enostavnejšo slovnico in lažjim uvozom API.

Obstajajo še druge prednosti, ki presegajo jezik Carbon, vključno z etičnimi motivi, kot sta dostopnost in vključenost kulture projekta.

Družina Carbon je večinoma sestavljena iz Googlovih zaposlenih in tudi drugih. Ekipa, ki je izkoristila uspehe tehnološkega velikana trdi, da mora biti projekt “neodvisen in voden s strani skupnosti”, da bi bil uspešen.

Programski jezik Carbon je trenutno le eksperiment. Njegovo izvorno kodo lahko prenesete in jo tudi že preizkusite, lahko pa se odločite za eksperimentiranje v brskalniku s spletno aplikacijo Compiler Explorer.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več