Telefoni
06.09.2016 06:20

Deli z drugimi:

Share

Google bo čast Androida reševal z dvema telefonoma družine Pixel

Google naj bi sprva ponudil v prodajo dva pametna mobilna telefona družine Pixel.
Google naj bi sprva ponudil v prodajo dva pametna mobilna telefona družine Pixel.

Na spletu se že dalj časa šušlja o naslednikih Googlovih pametnih mobilnih telefonov, ki bodo iz prodajnih polic izpodrinili telefone družine Nexus. Ker je računalniški gigant pred kratkim potrdil, da bo novi družini »premium« telefonov dodeljena blagovna znamka Pixel, je bilo seveda le še vprašanje časa, kdaj se bodo na spletu pojavile prve strojne specifikacije novosti. Dejansko bo tu šlo za dva pametna mobilna telefona, ki bosta opremljena s prodajnima oznakama Pixel in Pixel XL.

Pametni mobilni telefon Google Pixel naj bi bil opremljen z zaslonom s 5-palčno (12,7 centimetrsko) diagonalo, medtem ko bo model Pixel XL razpolagal s kar 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom visoke ločljivosti. Za pripravo novincev naj bi poskrbelo podjetje HTC, pri čemer bosta oba modela za preračunavanje podatkov uporabljala zmogljiv procesor Snapdragon 820 v navezi s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Večji model bo razpolagal z zmogljivejšo baterijo in naj bi imel posledično tudi nekoliko daljšo avtonomijo delovanja.

Večji Googlov pametni mobilni telefon Pixel XL naj bi bil kot nalašč za opravljanje spletnih konferenc, saj bo opremljen s spletno kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk in digitalnim fotoaparatom ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk. Čeprav za model Pixel še ni na voljo nobenih podatkov o kameri in fotoaparatu, naj bi bila ta enaka kot pri večjem modelu. Podatki o preostali strojni opremi novincev pa žal javnosti še niso bili razkriti.

Podjetje Google naj bi pametna mobilna telefona Pixel in Pixel XL javnosti uradno predstavilo 4. oktobra letos. Poleg tega naj bi računalniški gigant predstavil še novi model večpredstavnostne naprave Chromecast in prvi model za »pravih« očal za navidezno resničnost.


Prijavi napako v članku