Računalništvo, telefonija
09.05.2010 18:50
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fujitsu s prvo globalno platformo “računalništva v oblaku”

Fujitsu je danes predstavil dopolnjeno in globalno strategijo “računalništva v oblaku”. Strategijo so razvili na podlagi praktičnih izkušenj pri delu z uporabniki in rešitev na področju informacijske tehnologije, po vsem svetu.
Andre Kiehne, podpredsednik storitev v regiji CEMEA&I
Andre Kiehne, podpredsednik storitev v regiji CEMEA&I

Fujitsu je lokalni platformi “računalništva v oblaku” tako dodal tudi standardizirano in globalno platformo, ki temelji na štirih različnih načinih uporabe. Uporabniki bodo lahko na preprost način povezali del ali vse infrastrukture, programe, aktivnosti in vsebine.

Način infrastrukture in način programa predstavljata razširitev običajnih storitev, ki jih ponuja podjetje Fujitsu; način delovanja in način vsebine, pa predstavljata pomembno spremembo v načinu ustvarjanja vrednosti na področju informacijsko komunikacijske industrije. Z uporabo obeh storitev, lokalne ali globalne platforme, bodo lahko uporabniki z večjo prilagodljivostjo in odzivnostjo infrastruktur, zmanjšali stroške uporabe informacijsko komunikacijske infrastrukture.

“Fujitsu je tehnologijo na področju “računalništva v oblaku” razvijal s poudarkom na spremembah v družbi in načinih na katere nam tehnologija lahko pri tem pomaga – pri tem izhajamo predvsem iz potreb posameznika«, je dejal Kazuo Ishida, korporativni podpredsednik, odgovoren za informacijsko tehnologijo poslovnih storitev. “Na Japonskem smo bili pri preizkušanju nove storitve zelo uspešni, še posebej na področju kmetijstva in zdravstva”.

Na področju kontinentalne Evrope, srednjega Vzhoda, Afrike in Indije je Fujitsu novembra lani že predstavil storitev »Infrastructure-as-a-Service«. Ta je omogočila spreminjanje stalnih stroškov v spremenljive. Podjetja tako lahko vso ali del svoje strojne opreme preprosto in varno povežejo s fizičnimi strežniki, ki so locirani v posebej za ta namen ustvarjenih podatkovnih centrih Fujitsu. Rešitve podjetja Fujitsu uporabnikom omogočajo kombinacijo storitve »Infrastructure-as-a-service« z njihovimi “Dinamičnimi infrastrukturami”.

»Fujitsujeva storitev »Infrastructure-as-a-Service« je idealna izbira za podjetja, ki se želijo osredotočiti na bistvo svojega poslovanja in upravljanje svojih IT infrastruktur prepustiti zunanjim strokovnjakom. Storitev ponuja tudi koristi za manjša in srednje velika podjetja, ki imajo malo ali omejeno lastno IT podporo. Prve izkušnje uporabnikov kažejo, da je storitev primerna tudi za večja podjetja, ki se soočajo s sezonskim povpraševanjem – sedaj lahko z novo globalno standardizirano platformo na te potrebe odgovarjamo še bolje”, je dejal Andre Kiehne, podpredsednik storitev v regiji CEMEA&I.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku