Triki in nasveti
05.10.2012 10:13
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

FTP strežnik v žepu

S FTP strežnikom deljenje vsebin postane nadvse enostavno opravilo!
S FTP strežnikom deljenje vsebin postane nadvse enostavno opravilo!

Na pametnih mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih Android hranimo bogato paleto raznovrstnih digitalnih vsebin, in sicer fotografije, slike, dokumente, večpredstavnostne vsebine in podobno. Deljenje vsebin s prijatelji pa zna biti včasih zelo nehvaležno opravilo. Uporaba oblačnih storitev, kablov, bralnikov kartic in drugih vmesnikov se namreč običajno izkaže za neučinkovito.

Računalniški mojster z vzdevkom »Themuzz« je prepričan, da je najboljši način za izmenjavo vsebin s prijatelji mobilni FTP strežnik. Preko njega lahko namreč na sila enostaven način delimo naše vsebine ter prejemamo vsebine drugih. Računalniški mojster je v ta namen pripravil celo aplikacijo, ki »sliši« na ime »FTP Server Ultimate«. Ta je brezplačno dosegljiva na spletnem portalu Google Play, in sicer na spletnem naslovu http://goo.gl/H5FGW.

Ko aplikacijo FTP Server Ultimate zaženemo na mobilni napravi Android, se moramo seveda najprej strinjati s pogoji uporabe. Takoj zatem se bo aplikacija samodejno aktivirala. Če želimo s prijatelji deliti vsebine, moramo postaviti lasten FTP strežnik. To naredimo tako, da najprej kliknemo na gumb »Add« ter izberemo »FTP Server« ali »SFTP Server« (slednji je varnejši). Nato vpišemo ime strežnika in po potrebi spremenimo vrata. Za uporabo storitve moramo dodati še uporabnika. To naredimo tako, da kliknemo na gumb »Users« in »Add«. Tu vpišemo uporabniško ime in geslo. Vsakemu uporabniku lahko določimo, do katere mape bo imel dostop. Postopek zaključimo tako, da kliknemo na tipko nazaj in shranimo nastavitve. To naredimo za uporabnika oziroma uporabniške račune ter nastavitve.

Ko je strežnik narejen, kliknemo nanj in izberemo gumb »Start/Stop«. Če smo vse naredili pravilno, bomo dobili obvestilo o uspešnem zagonu FTP strežnika. Tako zatem bomo lahko s prijatelji že delili vse digitalne vsebine, ki jih shranjujemo na mobilni napravi Android. V primeru težav se po pomoč in nasvete seveda lahko zatečete še na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku