Igre
16.01.2007 14:27

Deli z drugimi:

Share

Final Fantasy XII kmalu tudi v Evropi

Evropejci smo počasi že siti stalnega čakanja, ki ga moramo trpeti pri igričarski industriji. Krivo je predvsem dejstvo, da ogromen del industrije izhaja iz Vzhoda, ti pa vselej najprej poskrbijo zase, nato za ZDA, potem se pa končno spomnijo, da tudi na Stari celini bivajo igričarji in fani. Seveda je razlogov za tovrstne zamude več in so bolj kompleksni, kot je nakazano zgoraj, ampak vseeno; nihče ne mara čakanja. Sploh če zamujamo nekaj odličnega.
V tem primeru govorim o novem delu Final Fantasy-a, ki je že marca prejšnje leto izšel na Japonskem in oktobra v ZDA. Sicer smo čakanja, sploh na FF, že kanček vajeni, ampak po preletu tujih kritik postane jasno, da je zadnji del te klasične RPG serije za PlayStation 2 tudi ena najboljših doslej. Doslej so prodali že 4 milijone izvodov, igričarski kritiki se pa vsi strinjajo, da je igra naravnost odlična. Veleznana igričarska japonska revija Famitsu ji je dala celo zelo redko popolno oceno. Še en mejnik so dosegli pri Square Enix, založniku igre; na dan izida igre v ameriki so na police poslali 1.5 milijona izvodov, največ v svoji zgodovini.
In kdaj bomo mi deležni te mojstrovine? Nekje od 23. februarja naprej, skoraj eno leto po japonskem izidu. Klasika.

Tokrat se igra dogaja v svetu imenovanem Ivalice, glavni karakter pa je sirota Vaan, ki želi zbežati z ulic in pilotirati svojo lastno letečo plovilo. Spozna princeso Ashe, ki je edina upravičena za nasledstvo svojega družinskega kraljestva in skupaj se podata na epsko dogodivščino, ki naj bi nam igralcem nudila preko 70 ur igranja. Popolnoma so spremenili tudi bojevanje, ki je zdaj hitrejše, zabavnejše, a zato nič manj kompleksno in iz PS2-ke iztisnili zadnje kaplje grafične moči.
Komaj čakamo.


Prijavi napako v članku