Računalništvo, telefonija
21.12.2019 12:31
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook z lastnim operacijskim sistemom?

Facebook za lastnim operacijskim sistemom?
Facebook za lastnim operacijskim sistemom?

Že pred nekaj leti so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da Facebook razmišlja o pripravi lastnega pametnega mobilnega telefona z namenom, da bi uporabnikom ponudil povsem svojevrstno mobilno napravo. Podjetje, ki stoji za največjim družbenim omrežjem na svetu je takrat v ta namen celo zaposlilo številne strokovnjake za razvoj pametnih mobilnikov, predvsem pa nekdanje Applove in Palmove inženirje. Kljub vloženemu trudu, so se pri podjetju Facebook na koncu odločili, da omenjeni projekt opustijo.

Kot kaže, so pri podjetju Facebook ponovno oživeli omenjen projekt, le da se bodo tokrat osredotočili najprej na pripravo lastnega mobilnega operacijskega sistema. Šlo naj bi za povsem nov operacijski sistem, kar pomeni, da ne bo temeljil na osnovi obstoječih. Nov operacijski sistem bo sprva uporabljen v izdelkih, ki so namenjeni prikazovanju razširjene resničnosti, kot so na primer pametna očala. V prihodnje pa bi se lahko pojavili še drugi izdelki, ki bodo temeljili na osnovi operacijskega sistema podjetja Facebook.

Naj še omenimo, da pri Facebooku z vnemo delajo tudi na lastni digitalni asistentki, ki naj bi se postavila po robu podobnim rešitvam. Poleg tega njegovi inženirji razvijajo tudi rešitve za povezavo vmesnika med človeškimi možgani in računalniškimi napravami. Skratka, prihodnost podjetja Facebook bo zagotovo nadvse zanimiva.


Prijavi napako v članku