Programska oprema
08.08.2005 09:20

Deli z drugimi:

Share

F-Secure v drugem četrtletju zabeležil 40-odstotno rast prodaje

Finsko podjetje F-Secure, ponudnik celovitih rešitev za zaščito računalnikov, je tudi drugo četrletje leta 2005 poslovalo nadpovprečno. V prvi polovici leta 2005 je podjetje veliko investiralo v razvoj novih produktov in povečalo število zaposlenih na 366, kar je 27% rast glede na lansko leto. Prihodki podjetja v drugem četrtletju letošnjega leta so narasli na 14,7 milijona eurov, dobiček (EBIT) pa je dosegel 1,5 milijona eurov.

F-Secure je vodilni ponudnik varnostnih rešitev evropskim internetnim ponudnikom. V drugem četrtletju je bila rast na tem področju kar 87%, podjetje pa je podpisalo pogodbe s šestimi novimi internetnimi ponudniki. Rešitve podjetja F-Secure tako svojim uporabnikom ponuja že 63 internetnih ponudnikov. V Sloveniji rešitve podjetja F-Secure uporabnikom ponuja internetni ponudnik AMIS.NET.

Rast na področju rešitev za domače uporabnike (121% v drugem četrtletju) je bila še posebej opazna v zahodni Evropi, predvsem na nemškem trgu.

Podjetje je v tem obdobju predstavilo tudi novo verzijo programa F-Secure Anti-Virus Client Security 6.0, ki poleg protivirusne zaščite omogoča zaščito računalnikov v podjetjih pred vohunskimi in oglaševalskimi programi, spremembami programov in sistemskih nastavitev računalnikov, tako kot vse ostale rešitve pa se ga lahko upravlja centralno. Na voljo je tudi v slovenskem jeziku. Podjetje je investiralo tudi v nov laboratorij za raziskavo škodljivih programov v ZDA ter popolnoma prenovilo obstoječi laboratorij v Helsinkih na Finskem.

Podjetje F-Secure pričakuje, da se bo do konca leta 2005 še povečalo ponujanje varnostnih rešitev v obliki storitev. Pričakujejo tudi povečanje prodaje varnostnih rešitev za mobilne naprave (telefone, dlančnike).

Distribucijo, sistemsko podporo in izobraževanje za izdelke F-Secure v Sloveniji izvaja podjetje Medinet d.o.o. (Amis).


Prijavi napako v članku