Računalništvo, telefonija
07.03.2015 08:53
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

eKupi.hr je spletni trgovec leta na Hrvaškem!

Na konferenci Web trgovac godine 2014, ki jo je organiziral vodilni portal za spremljanje in primerjavo ponudbe med različnimi trgovci Jeftinije.hr v sodelovanju s podjetjem za trženjske raziskave Valicon, so bile v četrtek, 5. marca, v zagrebškem hotelu International razglašene najboljše hrvaške spletne trgovine.
eKupi.hr je spletni trgovec leta na Hrvaškem!
eKupi.hr je spletni trgovec leta na Hrvaškem!

Spletne trgovine je ocenjevalo preko 29.000 hrvaških uporabnikov spleta.

Z nazivom spletni trgovec leta je bila okronana trgovina eKupi.hr, ki je slavila tudi v kategoriji Spletni nakupovalni center. Zmagovalci so bili razglašeni še v osmih ostalih kategorijah, in sicer: printink.hr v Glas ljudstva, Sonusart.hr v Avdio&video, Silux.hr v kategoriji Auto&moto, Emmezeta.hr v Dom&vrt, Gizzmo.hr v kategoriji IT/Foto/Telefonija, Alternativa-webshop.com v Lepota&zdravje ter Dobra-macka.com v kategoriji Šport&moda.

Glavni kriterij določanja zmagovalcev so bila mnenja kupcev, pridobljena preko spletnih anket v izvedbi Valicona. Svoje izkušnje z različnimi spletnimi trgovinami je podalo preko 29.000 hrvaških uporabnikov spleta, ki so v preteklem letu opravili vsaj en nakup v domači spletni trgovini.

Kakšno je stanje spletnega nakupovanja na Hrvaškem?

Na konfereci WTG 2014 so lahko udeleženci spremljali predstavitev rezultatov omenjene raziskave, ki kažejo trende in stanje na področju spletne trgovine na Hrvaškem. Najpogostejša načina plačevanja pri spletnem nakupovanju sta pri naših sosedih plačilo po povzetju (49 %) in plačilo s kreditnimi karticami (19 %), če pa vzamemo v zakup tudi nakupe, opravljene v tujini, uporabniki spleta večinoma uporabljajo Paypal (35 %), na drugem mestu pa sta zopet plačilo po povzetju (25 %) in kreditne kartice (17 %). Glede na to, da je Valicon enako raziskavo izvedel tudi v Sloveniji, je mogoče obe državi primerjati, ugotovitve pa kažejo, da iz vidika pogostosti uporabe interneta in spletnega nakupovanja Hrvaška dve leti zaostaja za Slovenijo, medtem ko razlik v strukturi spletnih nakupovalcev praktično ni.

Kar se tiče domačih spletnih trgovin so raziskave pokazale, da je možen napredek predvsem z vidika razširitve asortimana in raznolikosti ter inovativnosti ponudbe. Domači spletni trgovci morajo v prihodnje posebno pozornost nameniti privabljanju in motiviranju mladih in zahtevnih kupcev, da bi ti pričeli v večji meri kupovati pri njih in ne pri tujih trgovcih.

Hrvaški kupci so prvič dobili vpogled v kvaliteto spletnih trgovin

V sklopu dogodka Web trgovac godine 2014 so se odvila tudi predavanja spletnih trgovcev ter strokovnjakov s področja spletnega nakupovanja, ki so z obiskovalci delili svoje izkušnje glede delovanja spletnih trgovin, njihovega razvoja in pospeševanja prodaje.

»Verjamem, da smo s tem projektom uspeli vzpostaviti nekakšno sredstvo merjenja uspešnosti na hrvaškem trgu ter spletnim trgovcem omogočili dostop do podatkov o uporabniški izkušnji, na podlagi katerih lahko še izboljšajo svoje poslovanje. Konec koncev, potrošniki so lahko že pred tem na našem portalu Jeftinije.hr primerjali cene izdelkov v različnih trgovinah, s tem projektom pa jim na Hrvaškem prvič ponujamo tudi podatke o kvaliteti posameznih trgovin je povedal Damir Vidan, vodja projekta Web trgovac godine.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CENEJE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CENEJE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Ceneje.si logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CENEJE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku