Računalništvo, telefonija
18.10.2005 12:38
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

e-cestninjenje


Upajmo, da takšnih znakov ne bomo gledali več dolgo …

Slovenski projekt naprednega cestninjenja je rezultat nekaterih ljubljanskih in mariborskih fakultet, podjetij OMEGA consult, d. o. o., Razvojnega centra IRC Celje, d. o. o. in družbe Mobitel. Odgovarja na izzive, ki jih prinašajo smernice EU in standardi o uvedbi enotnega sistema naprednega cestninjenja v vseh državah članicah, hkrati pa Sloveniji odpira možnosti, da med prvimi uvede sodobno rešitev in jo predstavi v širšem evropskem prostoru.

Direktiva EU o povezljivosti elektronskih cestninskih sistemov, sprejeta leta 2004, dopušča dve tehnologiji: kratkovalovno DSRC in satelitsko GNSS/CN. Projekt je ovrednotil obe tehnologiji, rezultati pa so pokazali izrazito prednost satelitskega cestninjenja GNSS/CN (Global Navigation Satellite System/Cellular Networks) – gre za satelitsko določanje vstopa na avtocesto in izstopa z nje. Bistveno vlogo ima v avtomobil vgrajena naprava OBU (On-Board Unit), ki vsebuje modula GPS in GPRS/UMTS. Prvi skrbi za sprejem satelitskih signalov, drugi za komunikacijo z nadzornim centrom.

Pri satelitskem cestninjenju cestninske postaje niso potrebne. Poleg ekonomičnosti se satelitsko cestninjenje odlikuje tudi glede prilagodljivosti in razvojne uporabnosti – zlasti zagotavljanja dodatnih storitev. Morebitne pomisleke glede sledenja ovrže dejstvo, da vgrajeni GPRS/UMTS modul nadzornemu centru javlja le prehod skozi t. i. virtualna vrata (npr. vstop na avtocesto in izstop z nje). Ker so v modulih zapisana le s koordinatami, lahko navidezna vrata na daljavo poljubno spreminjamo. Sistem je torej pasiven: nadzornemu centru ne javlja trenutne pozicije, ampak le prehod skozi vrata.

Pilotna rešitev je omogočila testiranje na terenu, simulacijo večjega števila uporabnikov in testiranje obremenitve strežnikov. Rezultati so tako obetavni, da bi bilo možno sistem do leta 2008 postopoma vpeljati za celoten slovenski avtocestni križ in do leta 2010 zagotoviti povezljivost z drugimi sistemi cestninjenja v EU. Domači strokovnjaki sistem že testirajo na 20 avtomobilih širom Slovenije.


Prijavi napako v članku