Telefoni
30.09.2009 14:01
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dvanajst milijonov točk za novi mobilnik Samsung

Kmalu sploh ne bomo več potrebovali kompaktnih digitalnih fotoaparatov in kamer!
Kmalu sploh ne bomo več potrebovali kompaktnih digitalnih fotoaparatov in kamer!

Podjetje Samsung bo v drugi polovici oktobra na južnokorejskem polotoku pričelo tržiti mobilni telefon SCH-W880, ki se lahko pobaha z vgrajenim digitalnim fotoaparatom ločljivosti kar dvanajst milijonov točk. Fotoaparat je kos tudi najtežjim nalogam, saj je opremljen s 3-kratno optično povečavo ter funkcijami samodejnega ostrenja, prepoznavanja obrazov in stabilizacije. Za nameček ima novinec še osem prednastavljenih načinov slikanja in ksenonsko bliskavico za zajem slik in videa tudi ob zmanjšani svetlobi.

Za zajemanje in predvajanje videoposnetkov (do ločljivosti 720p) je na voljo zaslon AMOLED z 8,4-centimetrsko diagonalo, ki izrisuje slike ločljivosti 800 x 480 točk in je občutljiv na dotik. Da se ne bomo izgubili po neznanih poteh, bosta poskrbela natančen navigacijski sistem GPS in zanesljiv navigacijski program. Za prenos slik na zunanji medij je na voljo bogata paleta vmesnikov, ki obsega izhod za televizijski zaslon, povezavo Wi-Fi ter priključka Bluetooth in USB.

Podatke lahko shranjujemo na vgrajeni pomnilnik kapacitete 4 GB, ki ga po potrebi razširimo s pomnilniškimi karticami MicroSD (do 32 GB). Z novim mobilnikom Samsung lahko brez težav poganjamo tudi celovečerce formata DivX v ločljivosti 720 x 480 točk in sicer s povprečno frekvenco trideset sličic na sekundo. Fotografski mobilni telefon Samsung SCH-W880 naj bi na evropski trg prispel še pred zimo.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku