Telefoni
18.09.2012 11:41
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dva milijona mobilnikov iPhone 5 v 24 urah

Prednaročila za novi iPhone 5 so presegla vsa pričakovanja!
Prednaročila za novi iPhone 5 so presegla vsa pričakovanja!

Predstavitev novega Applovega pametnega mobilnega telefona iPhone 5 je razočarala mnoge. Čeprav izboljšave na novincu niso zanemarljive, so mnogi od Appla vseeno pričakovali kakšno udarno novost, ki je konkurenca še ni »iznašla«. Ne glede na to, so prednaročila za nov pametni mobilni telefon iPhone 5 pokazala, da je Apple z njim zadelo v polno. Podjetje iz Cupertina je namreč za novinca v 24 urah prejelo več kot 2 milijona prednaročil.

Povpraševanje po pametnem mobilnem telefonu iPhone 5 je presenetilo celo Apple, saj je preseglo uvodne zaloge. Zaradi tega bodo številni oboževalci Applovih naprav morali na dostavo počakati celo do oktobra. Prednaročila za novinca so v primerjavi z njegovim prednikom dvakrat večja. Apple je namreč za iPhone 4S v 24 urah prejel »le« milijon prednaročil. V primerjavi z mobilnikom iPhone 4 pa so prednaročila več kot trikrat večja. Analitsko podjetje RCB Capital Markets verjame, da bo podjetje Apple samo do konca septembra uspelo prodati do 10 milijonov mobilnikov iPhone 5.

Novi mobilnik podjetja iz Cupertina bo uradno naprodaj 21. septembra. Na sončno stran Alp pa bo prispel 28. septembra. Kupci bodo ob nakupu iPhona 5 prejeli mobilnik s 4-palčnim oziroma z 10,2-centimetrskim zaslonom Retina ločljivosti 1.136 x 640 točk. Novinec v debelino meri zgolj 7,6 milimetrov in je za 18 % tanjši od predhodnika. Poleg tega je še za 20 % lažji. V njegovi notranjosti bomo našli še zmogljivejši procesor A6, izboljšano kamero ločljivosti 8 milijonov točk in podporo za kartico Nano-SIM.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku