Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

FORUM PODATKOVNE ANALITIKE

25.04.2024 ob 8:00 - 19:00

S podatki do poslovnih inovacij

Forum podatkovne analitike je osrednji letni dogodek, ki povezuje vse poklice s področja podatkovne analitike. V ospredju bo šest glavnih področij znanj: podatkovna arhitektura, podatkovni inženiring, analiza podatkov, vizualizacija podatkov, podatkovna znanost in podatkovni management.

Vsebinsko se bomo osredotočili na razvoj inovativnih in naprednih rešitev na podlagi inteligentne uporabe podatkov s katerimi želimo reševati poslovno izzive in izzive za skupno dobro.

Naslovili bomo dva krovna elementa za uspešno realizirane podatkovne inovacije:

  • Realne, pogumne in napredne ideje.
  • Moderno podatkovno platformo z zbranimi, kategoriziranimi in prečiščenimi podatki.

Na Forumu podatkovne analitike 2024 bomo raziskovali različne, a izjemno aktualne teme iz sveta podatkov in tehnologij. Osredotočili se bomo na poslovno inoviranje z uporabo podatkov, raziskali, kako podatki postanejo temelj poslovnih inovacij, in preučili učinkovite metode pripovedovanja zgodb ter vizualizacije za boljše razumevanje in odločanje. Posebno pozornost bomo namenili izzivom prehoda iz prototipne faze v produkcijo.

Med osrednjimi temami bodo študije primerov integracije generativne umetne inteligence v aplikativne rešitve, ki so že v produkciji. Spoznali bomo “Pladenj”, državni sistem za izmenjavo podatkov, raziskali sintetično generiranje podatkov in se poglobili v primer IoT platforme, ki prinaša revolucijo v zbiranju in analizi podatkov v realnem času.

Poleg tega bomo spoznali čudoviti svet Julie, ki združuje hitrost C++, intuitivnost Pythona, dinamičnost Rubyja, moč MatLaba in iznajdljivost R-ja. Skozi serijo treh kratkih predavanj bomo primerjali Julio s Pythonom, preučevali njune značilnosti in prednosti ter raziskovali, kako lahko oba jezika prispevajo k reševanju izzivov v podatkovni analitiki. Skupaj bodo te tematike ponudile obsežen vpogled v dinamično in raznoliko področje podatkovne tehnologije, ki obeta bogato izkušnjo učenja in odkrivanja.

Tudi letos je naš glavni namen, da povežemo različne vsebine, aktivnosti, procese s področja celovitega upravljanja s podatki. Vsebine bomo strokovno komentirali in jih povezali z glavnim ciljem, da bodo udeleženci bolje razumeli celoten podatkovni ekosistem, hkrati zase našli konkretno vsebino.

Pridružite se nam 25. aprila v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons!


Deli z drugimi:
Share

Podrobnosti

Datum:
25.04.2024
Ura:
8:00 - 19:00
Spletna stran:
https://www.planetgv.si/forum-podatkovne...

Organizator

PLANET GV d.o.o.
Telefon:
080 33 44
E-naslov:
izobrazevanje@planetgv.si
Spletna stran:
https://www.planetgv.si/

Prizorišče

Four Points by Sheraton Ljubljana Mons
Four Points by Sheraton Ljubljana Mons
1000 Ljubljana
Slovenija + Google Map

Kontakt

Telefon:
080 33 44
E-pošta:
izobrazevanje@planetgv.si

Deli z drugimi:
Share

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710