Fotoaparati in kamere
15.09.2010 07:57

Deli z drugimi:

Share

Digitalni fotoaparat za ljubitelje lego kock

Digitalni fotoaparat nekoliko drugače.
Digitalni fotoaparat nekoliko drugače.

Marsikdo od vas zagotovo pozna legendarne lego kocke, ki jih proizvaja dansko podjetje Lego. Te so namenjene tako otrokom kot mladostnikom in mladim po srcu.

Ker dandanes veliko otrok in mladostnikov uporablja digitalne fotoaparate, je podjetje Pentax pripravilo nadvse zanimivi izdelek. Gre za digitalni fotoaparat Optio NB1000, katerega prednjo stranico lahko okrasimo z igralnimi kockami Nanoblocks. Te proizvaja japonsko podjetje DiaBlock in so v osnovi enake kockam Lega.

Čeprav novost podjetja Pentax na prvi pogled spominja na otroško igračo, gre v resnici za izjemno zmogljiv izdelek. Kompaktni digitalni fotoaparat Optio NB1000 je namreč opremljen s tipalom CMOS ločljivosti 14,1 milijonov točk in kakovostnim objektivom s štirikratno optično povečavo. Z novincem lahko celo zajemamo visokoločljive videoposnetke do formata 720p.

Oblikovno nadvse zanimivi digitalni fotoaparat Optio NB1000 podjetja Pentax bo na prodajne police bolje založenih trgovin prispel tik pred novoletnimi prazniki. Na voljo bo tako v beli kot zeleni barvi. Za nakup novinca naj bi bilo potrebno odšteti okoli 200 evrov.


Prijavi napako v članku