Računalništvo, telefonija
11.06.2018 10:05
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Digitalni asistent Huawei bo lahko razumel vaša čustva!

Digitalni asistent Huawei bo lahko razumel vaša čustva!
Digitalni asistent Huawei bo lahko razumel vaša čustva!

Številni poznavalci so prepričani, da ima Google trenutno enega izmed najbolj naprednih digitalnih asistentov na svetu. Google Assistant namreč obvlada marsikatero nalogo, saj lahko z uporabo glasovnega ukaza z njim poiščete odgovore na preprosta vprašanja (na primer, kakšno je vreme) ali opravite zahtevnejša opravila, kot je na primer nakup vstopnic. Digitalni asistent dejansko omogoča dvosmerno govorno komunikacijo z uporabnikom, in sicer z namenom, da ugotovi, kaj uporabnik od njega želi. Zaradi tega je uporabniška izkušnja izjemna, uporaba številnih naprav pa še nikoli enostavnejša.

Pri Huaweiju pa bodo kmalu naredili korak naprej na tem področju, saj njegovi inženirji pripravljajo tehnologijo, ki naj bi spremenila način, kako se ljudje »pogovarjajo« z digitalnimi asistenti. Novost bo namreč zasnovana na osnovi umetne inteligence, ki bo razumela oziroma bo lahko razbrala trenutno počutje uporabnika in temu posledično prilagodila delovanje digitalnega asistenta. Če bo na primer zaznal, da se uporabnik v določenem trenutku počuti osamljeno, se bo digitalni asistent pogovoril z njim.

Huaweijeva umetna inteligenca torej ne bo le »pametna«, ampak bo imela tudi tako imenovano čustveno inteligenco. Če bo šlo vse po načrtih, bo tovrstni digitalni asistent lahko zaživel že v naslednjih nekaj letih, prve poskusne različice pa lahko pričakujemo že letos.


Prijavi napako v članku