Telefoni
02.12.2014 07:40

Deli z drugimi:

Share

Dell Venue 8 7000: Najtanjša tablica vseh časov?

Tablični računalnik Dell Venue 8 7000 naj bi prevzel lovoriko najtanjše tablice na modrem planetu!
Tablični računalnik Dell Venue 8 7000 naj bi prevzel lovoriko najtanjše tablice na modrem planetu!

Pri podjetju Dell naj bi bilo že vse pripravljeno za pričetek prodaje najtanjšega tabličnega računalnika na modrem planetu. Novost s prodajno oznako Venue 8 7000 naj bi namreč v debelino merila zgolj šest milimetrov oziroma 0,1 milimeter manj kot trenutno najtanjša tablica Apple iPad Air 2‎. Ker je podjetje od Ameriške Zvezne komisije za komunikacije FCC (Federal Communications Commission) že pridobilo dovoljenje za trženje novosti, bo ta po vsej verjetnosti na voljo v prosti prodaji še pred koncem letošnjega leta.

Tablični računalnik Dell Venue 8 7000 se bo zlahka prikupil tudi najzahtevnejšim uporabnikom, saj bo kljub izjemno tankemu ohišju opremljen z nadvse zmogljivo strojno opremo. Ta bo namreč obsegala 8,4-palčni zaslon OLED ločljivosti 2.560 x 1.600 slikovnih točk, 4-jedrni procesor Intel Atom s sredicami “Moorefield” in tehnologijo Intel RealSense Snapshot, ki omogoča zajem izjemno kakovostni tridimenzionalnih slik in videoposnetkov. Nič manj zanimivi ne bodo še podpora za mobilno omrežje 4G/LTE, zmogljiva baterija za večdnevno avtonomijo delovanja in podpora za pomnilniško kartico microSD.

Za nakup tabličnega računalnika Dell Venue 8 7000 naj bi bilo onkraj luže potrebno odšteti preračunanih 320 evrov oziroma manj kot za Applovo tablico iPad Air 2. To posledično pomeni, da se bodo evropski trgovci od novosti pripravljeni ločiti za okoli 400 evrov.


Prijavi napako v članku