Strojna oprema
12.08.2005 09:40
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Connexion in Intel povečujeta število vročih točk na nebu


Sedaj bomo brskali po spletu tudi med letom…

Connexion by Boeing, poslovna enota podjetja Boeing, in Intel sta objavila dogovor o izboljšavi in promociji hitrega brezžičnega dostopa do interneta med letom. Kot del dogovora sta podjetji uspešno opravili preizkušanje združljivosti s tipičnimi konfiguracijami prenosnikov, ki temeljijo na mobilni tehnologiji Intel Centrino. To pomeni, da je Connexion by Boeing prvi ponudnik dostopa do interneta na letalu, ki je opravil Intelov program brezžičnega preverjanja.

Connexion by Boeing je edina storitev hitrega dostopa do brezžičnega interneta, prenosa podatkov in zabavnih vsebin za komercialne letalske družbe in njihove stranke, kakor tudi za upravnike zasebnih in vladnih reaktivnih letal.

Intel s programom brezžičnega preverjanja sodeluje s ponudniki brezžičnih storitev pri odkrivanju in odpravljanju vzrokov, povezanih s kakovostjo storitev, pokritostjo in nedosegljivostjo omrežja, ki imajo lahko negativen vpliv na uporabniško izkušnjo. Do danes so v programu sodelovali 103 ponudniki storitev, ki upravljajo več kot 70 tisoč vročih točk po vsem svetu.

“Intel in Connexion by Boeing sta sodelovala pri preizkušanju delovanja hitrega Wi-Fi. Ta nudi varno in zanesljivo storitev za potnike, ki želijo nove izbire pri tem, kako porabijo svoj čas med letenjem,” je povedal Keith Kressin, direktor trženja pri Intelovi skupini za mobilne platforme. “S skupnim delom na izboljšanju uporabniške izkušnje sta Intel in Connexion by Boeing odprla nov svet zabave, povezljivosti in storilnosti med letom.”

“S potrditvijo združljivosti storitev podjetja Connexion by Boeing z mobilno tehnologijo in napravami Intel Centrino letalskim potnikom pomagamo zagotoviti tako konsistentno, visokokakovostno doživetje Wi-Fi med poletom, kot so ga vajeni na tleh – in to ne glede na to, ali deskajo po spletu, spremljajo televizijski prenos v živo ali se povezujejo v VPN svojega podjetja,” je povedal David Friedman, podpredsednik trženja in neposredne prodaje pri Connexion by Boeing.

Connexion by Boeing in Intel bosta sodelovala tudi z letalskimi družbami pri popularizaciji, preizkušanju in vpeljavi dostopa do interneta med letom prek skupnega označevanja z blagovnimi znamkami, prek promocij in izobraževanja, ki cilja tako na poslovne kot na turistične potnike. Storitev Connexion by Boeing je danes na voljo na 70 letalih in več kot 100 dnevnih letih po vsem svetu pri letalskih družbah Lufthansa Airlines, Scandinavian Airlines, Japan Airlines, ANA, Singapore Airlines in China Airlines. Poleg tega bodo letalske družbe Austrian Airlines, Korean Air, El Al Asiana in Etihad kmalu pričele ponujati hiter dostop do interneta na svojih dolgih letih.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več