Računalništvo, telefonija
16.08.2004 15:40

Deli z drugimi:

Share

Cisco dobavil evropski milijonti IP telefon

Cisco Systems je objavil, da je v Evropi prodal že milijon telefonov Internetnega Protokola (IP). Kupec milijontega kosa je Bankernes EDB Central (BEC), vodilno dansko tehnološko podjetje, ki oskrbuje 78 bank v državi. Milijonti IP telefon je del pošiljke 6.000 IP telefonov, ki jih bodo pri svojih strankah namestili v naslednjih treh letih, s čimer bo projekt postal največji posamezni IP projekt na Danskem.
Prvi del postavitve se bo pričel zgodaj oktobra, vključeval pa bo postavitev 700 IP telefonov, v glavnem modela Cisco 7940G IP, v pisarnah podjetja BEC ter dodatnih 800 IP telefonov na lokacijah dveh strank, Diba in Forstaedernes Bank. Vse banke pričakujejo popolni prehod na IP telefonijo do leta 2007.
Novi sistem bo strankam podjetja BEC omogočil prehod na IP telefonijo preko opravljenega razvoja na BEC-u, kar bo omogočalo nižanje stroškov telefonije pa tudi povečanje učinkovitosti in nižanje stroškov vzdrževanja.
Pošiljka Ciscovega milijontega IP telefona v Evropi označuje pomemben mejnik v IP telefoniji, potrjuje pa tudi Ciscovo močno in stabilno tržno prisotnost na tem področju. V zahodni Evropi je glede na študijo IDC Cisco prodal 49 odstotkov vseh izdelkov IP telefonije, v večini primerov gre za del telefonskega trga velikih organizacij. Cisco ima globalno preko 14.500 strank, ki uporabljajo IP komunikacijsko opremo, in je do sedaj prodal že preko tri milijone IP telefonov.


Prijavi napako v članku