Prenosni računalniki
09.01.2014 12:37
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Chromebooki vse bolj ogrožajo prenosnike Windows

Vodilni podjetja Toshiba so sprejeli odločitev, da pripravijo njihov prvi prenosni računalnik družine Chromebook s prednameščenim operacijskim sistemom Chrome OS. Novost bo onkraj luže naprodaj v drugi polovici februarja, zanjo pa bo potrebno odšteti preračunanih 206 evrov.
Toshiba Chromebook bo kot nalašč za uporabnike Googlovih storitev.
Toshiba Chromebook bo kot nalašč za uporabnike Googlovih storitev.

Povpraševanje po prenosnih računalnikih Google Chromebook narašča z vrtoglavo hitrostjo, saj je bilo v letu 2013 onkraj luže prodanih več kot dva milijona prenosnikov z operacijskim sistemom Chrome OS oziroma od petih prodanih prenosnikov je bil en Chromebook. Zaradi tega so vodilni podjetja Toshiba sprejeli odločitev, da tudi sami pripravijo prenosni računalnik družine Chromebook in se s tem pridružijo vodilnim podjetjem kot so Samsung, Acer, Lenovo, HP, Dell in drugim.

>> Najboljši Lenovo prenosniki

Ker je na prenosnem računalniku Toshiba Chromebook nameščen Googlov operacijski sistem Chrome OS, ta za hitro delovanje ne potrebuje zmogljive strojne opreme. Inženirji računalniškega giganta so novost namreč opremili s 13,3-palčnim (33,8-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.366 x 768 slikovnih točk, 2-jedrnim Intelovim procesorjem Celeron (Haswell), dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika in pogonom Solid State kapacitete 16 gigabajtov. Uporabniki lahko tu računajo še na 100 gigabajtov oblačnega prostora v okviru storitve Google Drive.

Prenosni računalnik Toshiba Chromebook se lahko pobaha še z dvema vmesnikoma USB 3.0, izhodom HDMI in bralnikom pomnilniških kartic. Napolnjena baterija poldrugega kilograma težkega prenosnika zagotavlja do devet ur avtonomije delovanja. Prenosnik Toshiba Chromebook bo onkraj luže naprodaj v drugi polovici februarja, zanj pa bodo morali Američani odšteti preračunanih 206 evrov.

>> Najboljši Lenovo prenosniki

Vas zanima več iz te teme?
Toshiba prenosni računalniki

Prijavi napako v članku