Spletni brskalniki
29.06.2012 16:45

Deli z drugimi:

Share

Google Chrome 20 še hitrejši in varnejši

Spletni brskalnik Google Chrome 20 vas bo le stežka razočaral!
Spletni brskalnik Google Chrome 20 vas bo le stežka razočaral!

Programerji podjetja Google so najavili razpoložljivost končne različice spletnega brskalnika Chrome 20. Ta je na voljo v večini svetovnih jezikov (vključno s slovenščino) in ga lahko namestimo na operacijske sisteme Windows, Linux, MacOS X in Chrome Frame. Programerji pri pripravi spletnega brskalnika Chrome 20 se tokrat niso osredotočali na spremembe grafičnega vmesnika, ampak zgolj na varnost, stabilnost in zmogljivost.

Programerji so pri brskalniku Chrome 20 dejansko zakrpali kar dvajset kritičnih varnostnih ranljivosti, ki so ogrožale uporabnike Windowsov. Poleg tega so izvedli še vrsto drugih varnostnih dodelav, vključno s to, da so procesom, ki upravljajo s peskovnikom, onemogočili navzkrižno delovanje. Spletni brskalnik Google Chrome 20 je bil deležen izboljšav tudi na področju zmogljivosti. Programerji so z odpravo težav z upravljanjem s pomnilnikom izboljšali njegovo stabilnost delovanja in povečali hitrost nalaganja strani.

Nadgradnja na Google Chrome 20 je nadvse enostavna. Uporabniki brskalnikov Google Chrome namreč nadgradnjo na novo različico opravite tako, da kliknete na »ključek« in izberete »O Google Chrome«. Namestitev bi se morala pričeti samodejno. Po namestitvi je potrebno Googlov brskalnik še ponovno zagnati. Vsi ostali pa si spletni brskalnik Google Chrome 19 lahko prenesete na računalnik s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/Y7m6P. Želimo vam veliko brezskrbnih, varnih in hitrih deskanj !

Vas zanima več iz te teme?
Chrome brskalnik

Prijavi napako v članku