Računalništvo, telefonija
11.01.2010 08:30
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

CES 2010: Ročno napolnjiva baterija za mobilne telefone

Z inovativno baterijo bodo pametni mobilni telefoni vedno preskrbljeni z električno energijo!
Z inovativno baterijo bodo pametni mobilni telefoni vedno preskrbljeni z električno energijo!

Pametnim mobilnim telefonom

, ki jih v sodobnem življenju uporabljamo že na vsakem koraku, se baterije pogosto izpraznijo ravno v nepravem trenutku. Da našim nepogrešljivim napravicam ne bi pošle moči v ključnih trenutkih, sta inovatorja Song Teaho in Hyejin Lee za sejem CES 2010 pripravila nadvse zanimiv koncept baterije, ki jo lahko polnimo tako z običajnimi polnilci kot tudi ročno z vrtenjem.

Če gre verjeti besedam inovatorjev, lahko s 130 vrtljaji baterije okoli svoje osi pametnemu mobilnemu telefonu zagotovimo dodatne dve minuti pogovorov oziroma nekajurno avtonomijo. Ročno napolnjiva baterija bi nam zato prišla najbolj v poštev predvsem v primerih, ko ne bi imeli dostopa do električnega omrežja (vtičnice) oziroma dovolj sončne svetlobe.

Ker je ekološka baterija inovatorjev Song Teaho in Hyejin Lee šele idejna zasnova, je težko napovedati, ali bo izdelek kdaj sploh na voljo v prosti prodaji. Trenutno ni podatkov niti o tem, kdo bi jo lahko proizvajal. Tudi o maloprodajni ceni ekološke baterije za pametne mobilne telefone lahko zaenkrat le špekuliramo.


Prijavi napako v članku