Računalništvo, telefonija
29.09.2011 17:14

Deli z drugimi:

Share

Cambridge Audio Azur 751BD

Če vam je glasba enako pomembna kot vrhunska izkušnja ob gledanju visokoločljivostnih posnetkov v 2D in 3D tehniki potem te naprave ne smete spregledati.
Cambridge Audio Azur 751BD
Cambridge Audio Azur 751BD

Proizvajalec Cambridge Audio, ki je sicer poznan po vrhunskih avdio rešitvah pred časom na trg poslal popolnoma nov Blu-ray predvajalnik Azur 751BD, ki je nadomestil in nadgradil model z oznako Azur 650BD.

Najnovejši model je sedaj “končno” dobil podporo predvajanja 3D Blu-ray posnetkov, dvojni HDMI izhod s čimer omogoča predvajanje slike na dveh prikazovalnikih hkrati. Nekateri bodo to funkcionalnost uporabili za hkratno prikazovanje slike na platnu in televizoju.

Seveda pa se njegove zmožnosti tu ne končajo. Najpomembnejša lastnost predvajalnika, ki jo najbolj cenijo lastniki preostalih avfiofilskih komponent proizvajalca Cambridge Audio je njegova zmožnost predvajanja HDCD, SACD in CD medijev in vgrajen DAC – ki je vzet iz modela CD predvajalnika Azur 740C oz. njihovega DacMagic-a. Ta omogoča nastavljanje različnih filtrov in kar je najpomembnejše, omogoča upsampling na 24-bit/192kHz.

Vgrajena USB vhoda sta sposobna predvajati različne formate avdio in video vsebin; vključno z MP3, AVI, MKV, XviD ter nekompresirane audio datoteke FLAC in WAV. eSATA vhod je sicer nekoliko nekonvencionalna odločitev pa vendar dobrodošla saj na tak način omogoča priklop še širšega spektra naprav za shranjevanje podatkov.

Pod pokrovom ima Azur 751DB vgrajen 1GB notranjega pomnilnika, zmožnost žične in brezžične povezave z domačim omrežjem ter vrsto analognih izhodov. Podpora standarda UPnP omogoča prenos in predvajanje avdio in video vsebin s preostalih naprav povezanih v omrežje.

Njegov adut pri zahtevnih audiofilskih poslušalcih se bo izkazal ob pritisku na gumb Pure Audio Mode. Takrat predvajalnik izklopi celotno videopocesiranje kar pripomore k še čistejšemu zvoku.

Čeprav nekoliko pozno, so tudi tokrat pri Cambridge Audiu inženirji predstavili in trgu ponudili vrhunski All-in-One predvajalnik, ki trenutno po vseh testih prejema najvišje ocene za kvaliteto predvajanja in kakovost izdelave.

Cambridge Audio Azur 751BD je na voljo v spletni trgovni PlayRoom.si.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALS-1, Aleš Osolnik s.p.
Za več informacij so vam na voljo pri ALS-1, Aleš Osolnik s.p.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

ALS-1 poslovne rešitve

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALS-1, Aleš Osolnik s.p.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku