Računalništvo, telefonija
08.08.2018 07:01

Deli z drugimi:

Share

Boste Facebooku poleg vaših osebnih podatkov zaupali še bančni račun?

Podjetje Facebook med uporabniki trenutno ne uživa pretiranega zaupanja.
Podjetje Facebook med uporabniki trenutno ne uživa pretiranega zaupanja.

Verjetno bi moralo biti vsem jasno, da podjetje Facebook o nas ve več, kot si lahko sploh predstavljamo, kar velja tako za uporabnike, kot tiste, ki profila sploh nimajo. To se je jasno pokazalo v okviru nedavne afere, kjer je bilo razkrito, da so bili leta 2014 zlorabljeni podatki 50 milijonov uporabnikov. Čeprav se afera z zlorabo osebnih podatkov uporabnikov še ni povsem polegla, pri podjetju Facebook že iščejo nove vire prihodkov in načine, kako motivirati oziroma zadržati nezadovoljne uporabnike njegovih storitev.

Kot vse kaže pri podjetju Facebook verjamejo, da bi lahko do dodatnega zaslužka prišli s pomočjo vodilnih ameriških bank, kot so JPMorgan Chase, Wells Fargo, US Bank in Citigroup. Največje družbeno omrežje bi jim namreč lahko zaračunavalo z namenom, da bi uporabniki na enostavni način dostopali do njihovih storitev, in sicer ko so prijavljeni v njihov Facebookov profil. Uporabniki bi lahko dostopali do številnih bančnih storitev, kot so pregled stanja na računu, pregled opravljenih transakcij in podobno.

Čeprav vodilni podjetja Facebook zagotavljajo, da bančnih podatkov o uporabnikih ne bo izkoriščalo za ciljno oglaševanje ali za prodajo drugim podjetjem, uporabniki temu preprosto ne verjamejo. Zato so mnogi poznavalci prepričani, da nova storitev med uporabniki skoraj zagotovo ne bo zaživela. Podjetje Facebook si bo po vsej verjetnosti moralo najprej povrniti zaupanje, preden bo uporabnikom ponudilo novo storitev.


Prijavi napako v članku