Računalništvo, telefonija
02.03.2011 12:49
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo Evropa ostala brez igralne konzole PlayStation 3?

Računalniški mojstri so podjetju Sony vrnili milo za drago!
Računalniški mojstri so podjetju Sony vrnili milo za drago!

Če že dalj časa razmišljate o nakupu igralne konzole Sony PlayStation 3, vam priporočamo, da to storite že danes. Evropske carinske službe so namreč pred kratkim prejele odredbo, da morajo zaseči vse pošiljke igralnih konzol PlayStation 3, ki so namenjene v evropski carinski prostor. Razlog za to, verjeti ali ne, ne tiči v kakšni strojni ali programski napaki, temveč v neupravičeni uporabi zaščitenih patentov.

Sony se je v patentni spor tokrat spustil s podjetjem LG. Ker podjetji kljub “dogovarjanju” nista uspeli najti skupnega jezika, je podjetje LG vložilo tožbo zoper računalniškega giganta na haaško sodišče. To je na podlagi predloženih dokazov nepričakovano izdalo začasno odredbo. Ta evropskim carinikom nalaga, da morajo prihodnih deset dni zaseči vse konzole Sony PlayStation 3, ki so namenjene evropskemu trgu.

Če podjetji LG in Sony v prihodnjih dneh ne bosta našli skupnega jezika, se lahko celo zgodi, da bo haaško sodišče podaljšalo veljavnost začasne odredbe o prepovedi uvoza igralne konzole Sony PlayStation 3. Analitiki ocenjujejo, da imajo evropski distributerji dovolj zaloge igralnih konzol za slabe tri tedne. Če bi spor med podjetjema Sony in LG trajal dlje, se zna zgoditi, da igralne konzole Sony PlayStation 3 na evropskih tleh ne bo več mogoče kupiti. S tem bi seveda največ pridobile konkurenčne konzole.


Prijavi napako v članku