Igre
02.07.2020 07:30
Posodobljeno 11 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Azijski gigant pripravlja novo kiberpankovsko streljanko

Kiberpank še naprej ostaja ena najbolj priljubljenih tematik v videoigrah.
Kiberpank še naprej ostaja ena najbolj priljubljenih tematik v videoigrah.

Kitajska multinacionalka Tencent, ki velja za največje videoigričarsko podjetje na svetu, je razkrila novo akcijsko igro, postavljeno v distopično neonsko prihodnost. Syn, kot skrivnostna kiberpankovščina vsaj zaenkrat nosi naslov, je skupni projekt interne zasedbe Lightspeed in Quantum Studios, na voljo pa bo tako za osebne računalnike kot za konzole.

Tencent Games, ki ima v lasti tudi delež podjetja Epic Games, je postregel s kratko video predstavitvijo igre, a z njo ni razkril veliko. Izvedeli smo, da bo prvoosebno streljanko poganjal grafični pogon Unreal ter da bo vključevala veliko kustomizacije, med drugim tudi stiliziranje dlakastih kibernetskih ljubljenčkov. Zaenkrat pa ni znano, če bo Syn enoigralska ali večigralska izkušnja. A ker bo pri razvoju svoje izkušnje prispeval tudi Epic Games, se pojavljajo ugibanja, da bi lahko šlo za novo battle royale streljanko ali masivno večigralsko igro.

O projektu bomo zagotovo izvedeli več v prihodnjih mesecih, saj kitajski velikan z njim ne cilja zgolj na azijski trg, temveč namerava osvojiti tudi zahodni svet, ki sicer nestrpno čaka na Cyberpunk 2077.


Prijavi napako v članku