Računalništvo, telefonija
09.04.2019 16:42

Deli z drugimi:

Share

Avstrijci demonstrirali letenje z brezpilotnim taksijem

Avstrijci demonstrirali letenje z brezpilotnim taksijem
Avstrijci demonstrirali letenje z brezpilotnim taksijem

Medtem, ko se večina proizvajalcev avtomobilov bori za prevlado na trgu električnih in samovozečih se vozil, avstijsko podjetje skupaj s kitajskim partnerjem kuje načrte na področju “letečih taksijev”. Prejšnji teden je tako sodelovanje obrodilo sadove, ko je v zraku bilo brezpilotno taksi vozilo. Glasen ropot 16-ih propelerjev se je dvignil nad igrišče nogometnega stadiona Generali Arena, dom nogometnega kluba Austria Wiena. 340-kilogramski dron je nekaj minut krožil v zraku in se potem varno spustil na tla.

EHang 216, ki lahko prevaža 2 potnika, je nared za masovno proizvodnjo. Po podatkih Derricka Xionga, soustanovitelja kitajskega proizvajalca dronov EHang, je dotični model prevoznega sredstva prestal vse potrebne teste. EHang je s strateškim partnerstvom z avstrijskim FACC, ki je v lasti kitajske družbe AVIC, lansko leto stopil na trg avtonomnih storitev, ki ne potrebujejo vzletišč. Cilj brezpilotnih dronov EHang so kratke transportne razdalje za potnike, industrijsko opremo in nujne medicinske primere.

Pripravljen za polurno vožnjo

Dron naj bi bil po pisanju portala Reuters pripravljen na 30-minutno vožnjo, največja hitrost pa je 150 km/h. Glavni izvršni direktor FACC-ja, Robert Machtlinger, pravi: “EHang 216 lahko naredi od 50 do 70 kilometrov, odvisno od teže tovora, ki ga nosi”. Eden od fotografov, ki je bil prisoten na demonstraciji letenja, ugotavlja, da je potniška kabina majhna, saj naj bi višji posamezniki imeli kar nekaj težav, ko govorimo o prostoru za noge recimo.

FACC pravi, da so do tega trenutka že prejeli več tisoč naročil. Dron stane 300.000 evrov, največje povpraševanje pa je na Kitajskem. Na trgu avtonomnih letečih avtomobilov se je že razvila kar močna konkurenca, prednjačijo pa predvsem velikani kot sta Airbus in Uber, hitro pa napredujejo tudi pri AeroMobil-u. “Čisto tehnično gledano je urbana mobilnost, letenje brez pilota, možna, nikakor ne gre za sanje, kajti tehnologijo imamo pred nosom”, pravi Machtlinger.

“Pri koraku proti večji proizvodnji nas najbolj ovira regulacija”, je še dodal. Po njegovem mnenju bi morali v prihodnje poskrbeti za regulacijo na področju komunikacije med droni in ostalimi udeleženci zračnega prometa: helikopterji, letali itd. Avstrija je država, ki podpira mednarodne premike v smeri hitre in nujno potrebne regulacije, veliko podporo pa je na področju brezpilotnih dronov pokazal tudi minister za promet Norbert Hofer. “Upam, da bo Avstrija država, kjer bo proizvedenih na tisoče teh dronov, kjer bo mesto za zračne taksi službe, upam pa še to, da bomo karseda kmalu videli te zračne taksije dejansko v zraku”, je povedal Hofer. Po njegovem mnenju je zdaj pravi čas, da tovrstno tehnologijo vpeljemo v vsakdanje življenje družbe, saj bo to pozitivno vplivalo na več stvari: čistost okolja, hitrost transporta, privlačnost za turiste in na kakovost življenja v mestih.


Prijavi napako v članku