Računalništvo, telefonija
26.02.2018 10:43

Deli z drugimi:

Share

Archos Hello: Prvi pametni zvočnik z zaslonom!

Pametni zvočnik Archos Hello je dejansko vsestransko uporaben!
Pametni zvočnik Archos Hello je dejansko vsestransko uporaben!

Ko so pred nekaj leti vodilna podjetja ponudila v prodajo pametne zvočnike ni kazalo na to, da bo njihova prodaja uspešna. Ti sistemi zabavne elektronike so namreč nastali kot eden izmed številnih eksperimentov in so na trgu bili predstavljeni kot način preizkušanja sprejema s strani potencialnih uporabnikov. Vendar pa se je hitro izkazalo, da te naprave vsebujejo zelo velik potencial, zato sedaj gredo v prodajo kot za stavo.

To so s pridom izkoristili tudi pri podjetju Archos, le da so pripravili prvi pametni zvočnik, ki je opremljen tudi z zaslonom. Tu sta na voljo celo dve različici, pri čemer je cenejša opremljena z na dotik občutljivim zaslonom s 17,8-centimetrskim (7-palčnim) zaslonom, nekoliko dražji pa z 21,3-centimetrskim (8,4-palčnim) zaslonom visoke ločljivosti. Naprava s prodajno oznako Archos Hello temelji na osnovi digitalnega asistenta Google Assistant, ki trenutno velja za enega izmed najbolj zanesljivih in uporabnih asistentov na trgu.

Oba modela pametnega zvočnika Archos Hello sta nadvse enostavna za uporabo, ostala strojna oprema pa obsega dva gigabajta sistemskega pomnilnika, vgrajeni pomnilnik s 16 gigabajti prostora in širokokotno spletno kamero ločljivosti pet milijonov slikovnih točk. Za najboljšo kakovost zvoka med video klicem (Google Duo) je Archos pametni zvočnik Hello opremil s štirimi mikrofoni in stereo zvočniki, ki zagotavljajo kristalno čist zvok. Novost lahko za nameček uporabljamo tako v vodoravnem kot tudi v navpičnem položaju.

Pametna zvočnika Archos Hello temeljita še na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android 8.0 Oreo, avtonomijo na poti pa jima zagotavlja baterija zmogljivosti 4.000 miliamper ur. Z njima bomo lahko spremljali vremensko napoved, gledali videoposnetke na portalu YouTube, podajali zvočne ukaze, gledali televizijo in še mnogo več. Kljub vsestranski uporabnosti novinca, ko bosta naprodaj poleti, ne bosta pretirano draga, saj bo za manjši model treba odšteti okoli 130 evrov, za večji pa okoli 180 evrov.


Prijavi napako v članku