Prenosni računalniki
08.07.2011 09:05

Deli z drugimi:

Share

Apple pripravlja iPad 2 Plus?

Apple iPad 2 Plus bo v primerjavi s predhodnikom bogatejši za kakovostnejši zaslon.
Apple iPad 2 Plus bo v primerjavi s predhodnikom bogatejši za kakovostnejši zaslon.

Podjetje Apple naj bi v mesecu oktobru onkraj luže ponudilo v prodajo tablični računalnik iPad tretje generacije. Ta naj bi bil precej boljši od njegovega predhodnika, in to predvsem na račun oblike in zaslona. Tablični računalnik iPad 3 naj bi bil namreč občutno lažji in tanjši ter naj bi bil opremljen s kakovostnim zaslonom, ki naj bi slike prikazoval z 250 točkami na palec. To je nekoliko manj od zaslona Retina (326 točk na palec) in veliko več o zaslona, s katerim je opremljen iPad 2 (132 točk na palec).

Ker je Apple šele na začetku marca predstavil drugo generacijo svojega tabličnega računalnika iPad, so mnogi poznavalci prepričani, da ga podjetje iz Cupertina ne bo umaknilo iz prodaje. Priznani analitik Craig Berger celo meni, da ga bo računalniški gigant posodobil. Tu naj bi šlo za novo različico tabličnega računalnika iPad 2, ki naj bi ga podjetje Apple tržilo z imenom iPad 2 Plus. Novinec se bo od predhodnika razlikoval le v zaslonu, saj bo ta opremljen s povsem enakim zaslonom kot tablični računalnik iPad 3.

Tablica iPad 2 Plus naj bi bila torej opremljena s kakovostnim zaslonom, ki naj bi slike prikazoval z 250 točkami na palec. Novinec naj bi bil onkraj luže naprodaj sočasno s tablico iPad 3 oziroma v mesecu oktobru. Če gre verjeti spletnim spekulacijam, naj bi bila maloprodajna cena tablice iPad 2 Plus nekoliko nižja od njegovega naslednika in le za odtenek višja o zdajšnjega modela. Apple naj bi nova tablična računalnika javnosti predstavil na septembrski konferenci World-Wide Developer Conference (WWDC). Upajmo, da bo temu res tako.

Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Prijavi napako v članku