Programska oprema
09.09.2005 07:31

Deli z drugimi:

Share

Apple predstavil iTunes 5


iTunes 5 – najboljša glasba sveta zbrana na enem mestu.

Apple je predstavil iTunes 5, ki prinaša veliko novosti in boljše oblikovanje te najpopularnejše spletne prodajalne glasbe. Nova iskalna vrstica iTunes 5 omogoča še lažje iskanje ter ponuja možnost organiziranja pesmi v mape. Smart Shuffle omogoča spreminjanje naključnega vrstnega reda pesmi in možnost za uporabnike OS Windows, da avtomatično prenesejo osebne imenike in koledarje iz Outlooka na iPod. iTunes 5 omogoča nadzor staršev, uvaja recenzije albumov in ponuja največji svetovni katalog glasbe z več kot 2 milijona pesmi.

“iTunes velja za najboljši predvajalnik glasbe z vgrajeno najpopularnejšo spletno prodajalno glasbe na svetu,” je dejal Steve Jobs, predsednik uprave Appla. “iTunes nenehno izboljšujemo z novostmi kot so Podcasti in lažjim iskanjem, ker sami obožujemo glasbo in želimo razveseljevati ljubitelje glasbe po vsem svetu.”

Z novo iskalno vrstico lahko najdete točno tisto, kar iščete v katalogu dveh milijonov pesmi, 15 tisoč Podcastov in 10 tisoč zvočnih knjig v spletni prodajalni iTunes ter lastnih zbirkah. iTunes odlikuje novo oblikovanje kot tudi možnost, da starši nadzorujejo katero glasbo ali Podcaste lahko otroci spremljajo. Uporabniki lahko svojo glasbo organizirajo v mape in z Smart Shufflom nadzorujejo naključno izbrane skladbe. Tisti, ki uporabljajo OS Windows, lahko z iTunes 5 prenesejo osebne imenike ali koledarje iz Outlooka na iPod.

V spletni prodajalni iTunes boste sedaj našli več kot tisoč recenzij albumov, ki so jih napisali Applovi glasbeni poznavalci. Z Applovo legendarno enostavno uporabo, inovativnimi rešitvami, povezovanjem z iPodom in možnostjo osebnih nastavitev ja spletna prodajalna iTunes najboljša možnost za Mac ali PC uporabnike, da legalno odkrivajo, naročajo in nalagajo glasbo s spleta. Spletna prodajalna iTunes ponuja več kot dva milijona skladb, več kot tisoč neodvisnih založb, 10 tisoč zvočnih knjig, darilne bone in tudi ekskluzivne glasbene izdaje.

Apple je ob priložnosti še naznanil, da je na voljo že več kot tisoč dodatkov, zasnovanih posebej za iPod. Prodaja iPoda z več kot 21 milijoni prodanih izdelkov dobesedno cveti, mnogo podjetij pa izdeluje dodatke, ki zajemajo vse od modnih torbic do slušalk in sistemov za vgradnjo v avtomobile. Apple je naznanil, da na trgu obstaja več kot 700 produktov z logotipom “zasnovano za iPod”, kar pomeni, da ti produkti ustrezajo Applovim standardom.

“Ekomomija iPodov raste z več kot tisoč dodatki na voljo,” je dejal Greg Joswiak, Applov podpredsednik World Wide iPod Product Marketing. “Sedaj je na voljo več popolnih dodatkov za vaš iPod kot kadarkoli, tako ga lahko enostavno uporabljate v avtu, na poti ali doma.”


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več
Zlati partner

GAMBIT TRADE d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Podjetje Gambit trade d.o.o. je specializirano za rešitve vodenja prodaje in prodajnih skupin. Pomagajo vam pri uvajanju Microsoft rešitev … Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več