Računalništvo, telefonija
21.03.2019 11:31

Deli z drugimi:

Share

Apple posodobil tudi namizne računalnike iMac

Pri podjetju Apple so se odločili za temeljito prenovo osebnih računalnikov iMac.
Pri podjetju Apple so se odločili za temeljito prenovo osebnih računalnikov iMac.

Pri podjetju Apple so nedavno presenetili s predstavitvijo novih tabličnih računalnikov iPad Air 10,5 in iPad Mini 5 (http://bit.ly/2TMTeSR). Ker pa osebni računalniki iMac že dalj časa niso bili deležni omembe vrednih posodobitev, so se pri računalniškem gigantu seveda odločili tudi za njihovo prenovo. Nova generacija osebnih računalnikov Apple iMac je namreč opremljena z Intelovimi procesorji osme oziroma devete generacije in grafično kartico VEGA, kar pomeni, da je njihova zmogljivost precej višja v primerjavi s predhodniki.

Osebni računalnik iMac z 21,5-palčnim (54,6-centimetrskim) zaslonom in štirijedrnim oziroma šestjedrnim procesorjem Intel je za okoli 60 odstotkov hitrejši v primerjavi s prejšnjo generacijo, 27-palčni (68,6-centimetrski) model opremljen z osemjedrnim Intelovim procesorjem devete generacije pa je za kar 2,4-krat hitrejši od predhodnika. Grafična kartica AMD Vega pa je poskrbela za večjo grafično zmogljivost obeh modelov osebnih računalnikov iMac. Ti so pri preračunavanju grafičnih vsebin postali za od 50 do 80 odstotkov zmogljivejši, kar pomeni, da so postali kot nalašč za urejanje videoposnetkov, delo s tridimenzionalnimi vsebinami in celo za igranje zahtevnejših iger.

Prenovljeni osebni računalniki Apple iMac seveda niso poceni. Novi iMac z 21,5-palčnim zaslonom Retina in ločljivostjo 4K je v Združenih državah Amerike na voljo za preračunanih 1.145 evrov, v Evropi pa bo njegova cena po vsej verjetnosti postavljena na okoli 1.300 evrov. Za večji model s 27-palčnim zaslonom Retina ločljivosti 5K pa je v Združenih državah Amerike treba odšteti preračunanih 1.586 evrov, v Evropi pa okoli 1.800 evrov.


Prijavi napako v članku