Triki in nasveti
26.08.2012 07:54
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najbolj “kul” aplikacija za sočasne videoklice na mobilnih napravah

Program ooVoo je za mnoge uporabnike mobilnih naprav najboljši za opravljanje videokonferenc.
Program ooVoo je za mnoge uporabnike mobilnih naprav najboljši za opravljanje videokonferenc.

Videokonference so med uporabniki pametnih mobilnih telefonov zelo priljubljene. Med programskimi opremami, ki to omogočajo, trenutno prevladujeta Google Hagouts in Skype. Če vam ti programski opremi nista po godu in ne izpolnjujeta vaših pričakovanj, lahko poskusite z brezplačnim programom ooVoo, ki je na voljo tako za uporabnike mobilnih naprav Android kot iOS. Tu dejansko gre za programsko opremo, ki zagotavlja nadvse kakovostne videokonference.

Program ooVoo omogoča hkratne video klice med štirimi uporabniki mobilnih naprav. Ti so prikazani na enem zaslonu. Na nekaterih napravah lahko sočasno klepetamo z 12 prijatelji, od katerih so hkrati lahko prikazani le štirje. Za komunikacijo v visokoločljivem načinu je na voljo kar 12 različnih načinov, tako da bomo zagotovo našli tistega, ki nam bo povsem po godu. Za uporabnike mobilnih naprav Android pa so na voljo še priročni vidgeti, s pomočjo katerih postane upravljanje s programom ooVoo nadvse enostavno.

Programska oprema ooVoo je pisana na kožo tudi tistim, ki obožujejo Facebook. Ta namreč omogoča tudi neposredno klicanje prijateljev, ki jih imate na priljubljenem družbenem omrežju. Poleg kakovostnih video klicev, brezplačen program omogoča še izmenjavo tekstovnih sporočil. Te lahko pošiljamo tudi med opravljanjem videokonference. Za iskanje prijateljev, ki že uporabljajo program ooVoo je na voljo priročni iskalnik.

Uporaba programske opreme ooVoo je vse prej kot zapletena. Najprej pa jo seveda moramo namestiti na napravo. Za uporabnike mobilnih naprav Android je ta na voljo na spletnem naslovu http://goo.gl/Kk1Sx, za iOS pa na naslovu http://goo.gl/VSh7Y. Ko program namestimo, se lahko vanj prijavimo kar s Facebookovim uporabniškim računom. Če tega ne želimo, lahko opravimo ročno registracijo s pritiskom na gumb »Sing up«. Po uspešno opravljeni registraciji nam bo program samodejno poiskal prijatelje, ki uporabljajo ooVoo. Uporaba programa je nadvse intuitivna. V primeru težav pa se po pomoč in nasvete lahko seveda zatečete tudi na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku