Računalništvo, telefonija
23.02.2012 15:09

Deli z drugimi:

Share

Anonymous grozi slovenskim cerkvenim oblastem

Je slovenska vlada s podpisom protipiratskega sporazuma ACTA šla preko vseh meja razuma?
Je slovenska vlada s podpisom protipiratskega sporazuma ACTA šla preko vseh meja razuma?

Čeprav bi morala Rimskokatoliška cerkev pridno skrbeti le za duhovno zorenje svojih ovčic, se vztrajno vtika v dnevno politiko in vse pogosteje zahaja v podjetniške vode. V praksi se je namreč že večkrat pokazalo, da Rimskokatoliška cerkev ni nič drugega kot podjetje, ki strmi k čim večjemu zaslužku in pri tem gladko tepta vsa svoja moralna načela in vrednote. Zato niti ne preseneča, da je pred kratkim pritegnila pozornost slovenskega odseka trenutno najboljše hekerske skupine Anonymous.

Ti so v najnovejšem videoposnetku, ki je dosegljiv na spletnem naslovu http://goo.gl/BV1EL, javnosti sporočili, da je slovenska Cerkev sramota za celoten slovenski narod. Hekerji ne odobravajo njihovega vmešavanja tako v politiko kot delovanje države. Ti menijo, da je tako ravnanje Cerkve nedopustno in nesprejemljivo. Zaradi tega lahko slovenska Cerkev pričakuje, da bo deležna napada s strani slovenskega odseka hekerske skupine Anonymous. Kdaj naj bi se to zgodilo, še ni znano.

Hekerska skupina Anonymous nas v videoposnetku še poziva, naj se množično udeležimo protesta, ki se bo 25. februarja pričel najprej na Kongresnem trgu in nato nadaljeval pred predstavništvom Evropske komisije. S tem pravzaprav želijo doseči, da bo slovenska vlada dejansko zamrznila ratifikacijo mednarodnega protipiratskega sporazuma ACTA. Njeno zamrznitev je namreč pred kratkim naznanil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav. Končni cilj hekerske skupine Anonymous pa je seveda umik sporazuma tako na lokalni kot globalni ravni. Upajmo, da jim bo to na koncu tudi uspelo.


Prijavi napako v članku