Telefonija
17.04.2021 08:21
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Android vas bo opozoril, če boste med hojo gledali v telefon

Hoja z mobilnim telefonom v roki je po svetu vse večja težava.
Hoja z mobilnim telefonom v roki je po svetu vse večja težava.

Na ulici vse več pešcev kar med hojo uporablja pametni mobilni telefon za pošiljanje kratkih sporočil SMS in objavo sporočil na družbenih omrežjih. Čeprav se mnogim to zdi že nekaj popolnoma običajnega, pa lahko tovrstno početje med hojo pešce zmede do te mere, da tvegajo življenje. Zaradi tega so pri podjetju Google sprejeli odločitev, da za mobilni operacijski sistem Android pripravijo nadvse zanimivo možnost.

Gre za funkcionalnost, imenovano Heads Up, ki bo uporabnika med hojo opozorila, če bo ta gledal izključno v zaslon svojega mobilnega telefona Android. S tem prijemom Google želi zmanjšati možnost, da bi pešec trčil v druge ljudi ali ovire oziroma stopil pred avto. Možnost Heads Up bo sledila uporabnikovemu gibanju in zaznavala, kdaj hkrati hodi in uporablja mobilni telefon.

Hoja z mobilnim telefonom v roki ter ob tem popolno zanemarjanje prometa in okolja je po svetu vse večja težava. Posledično so nekatera mesta in države celo že pravno uredile vprašanje nepremišljene hoje po cesti. Pogosto gre le za denarne kazni, ki doletijo nepremišljene uporabnike telefonov.


Prijavi napako v članku