Računalništvo, telefonija
19.01.2018 13:24

Deli z drugimi:

Share

Android Nougat prihaja na kar 40 pametnih telefonov Xiaomi!

Posodobitev na MIUI 9 bo dobesedno pomladila starejše telefone Xiaomi!
Posodobitev na MIUI 9 bo dobesedno pomladila starejše telefone Xiaomi!

Podjetje Xiaomi je že večkrat dokazalo, da se njegovi izdelki na področju pametnih mobilnih telefonov lahko brez težav kosajo z izdelki vodilnih podjetij, hkrati pa so precej cenejši. Ker pa precej izmed njih poganja zastarelo različico mobilnega operacijskega sistema Android, so se pri podjetju Xiaomi odločili za pomemben korak. Ti so namreč napovedali, da bodo za kar 40 njihovih pametnih mobilnih telefonov pripravili posodobitev na mobilni operacijski sistem MIUI 9, ki dejansko temelji na osnovi še vedno zanimivega mobilnega operacijskega sistema Android 7.0 Nougat.

Medtem ko sta pametna mobilna telefona Xiaomi Mi Mix 2 in Mi 6 že prejela nadgradnjo na novejši MIUI 9, bodo kmalu na vrsti še starejše naprave. Med njimi najdemo pametne mobilne telefone kot so Mi 2 (iz leta 2012) ter Mi 3, MI 2S in We 2A (vse tri leta 2013). Mobilni operacijski sistem MIUI 9 bo seveda tudi zadnja nadgradnja sistema, ki ga bodo deležne te starejše, a nadvse priljubljene mobilne naprave.

Poleg pametnih mobilnih telefonov Xiaomi bodo nadgradnjo na novi MIUI 9 dobili tudi tablični računalniki in sicer Mi Pad, Mi Pad 2 in Mi Pad 3, medtem ko no nadgradnja zaradi dodatnih testiranj nekoliko zamudila za pametne mobilne telefone Redmi 4 Standard Edition in Redmi 3. Celoten seznam vseh mobilnih naprav Xiaomi, ki bodo deležne nadgradnje na Android 7.0 Nougat pa je na voljo v spodnjem seznamu. Ta bo za vse navedene telefone na voljo v naslednjih nekaj tednih oziroma mesecih za določene modele.

Novi MIUI 9 (Android 7.0 Nougat) prinaša privzeto podporo za navidezno resničnost, poleg tega je opremljena še s povsem prenovljenim sistemom za večopravilnost, saj se aplikacije v ozadju v primeru neuporabe samodejno zaprejo. Novost bo zagotovo razveselila tudi ljubitelje računalniških iger, saj omogoča precej bolj tekoče izrisovanje tridimenzionalnih vsebin. Novi MIUI prinaša celo izboljšave na področju nameščanja mobilnih aplikacij, saj se te namestijo kar 75 odstotkov hitreje in na pomnilniku pametnega mobilnega telefona ali tabličnega računalnika porabijo kar polovico manj prostora. To seveda pomeni več prostora za podatke.

Seznam telefonov Xiaomi, ki dobo prejeli posodobitev MIUI 9:

  • Xiaomi Mi MIX 2, Mi MIX
  • Xiaomi Mi Note 3, Mi Note 2 in Mi Note
  • Xiaomi Mi 6, Mi 5X, Mi 5, Mi 5c, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi 4s, Mi 4c, Mi 4, Mi 3, Mi 2, Mi 2S
  • Xiaomi Mi Max 2, Mi Max
  • Xiaomi Redmi 5, Redmi 5 Plus, Redmi 5A, Redmi 4X, Redmi 3S, Redmi 3X, Redmi 4A, Redmi 4 (High Edition), Redmi 2, Redmi 2A, Redmi 1S
  • Xiaomi Redmi Note 4X, Redmi Note 5A, Redmi Note 2, Redmi Note 3, Redmi Note 4, Redmi Pro, Redmi Note
  • Xiaomi Mi Pad 3, Mi Pad 3, Mi Pad

Prijavi napako v članku