Računalništvo, telefonija
07.12.2017 06:12

Deli z drugimi:

Share

AMD že razmišlja o drugi generaciji procesorjev Ryzen!

Podjetju AMD je s procesorji Ryzen uspel neverjeten preobrat.
Podjetju AMD je s procesorji Ryzen uspel neverjeten preobrat.

Še pred nekaj meseci podjetju AMD poslovanje ni šlo ravno dobro od rok, saj je bilo povpraševanje po njegovih procesorjih iz meseca v mesec manjše, čista izguba pa se merila že v stotinah milijonov evrov. S prihodom procesorjev Ryzen pa se je ta trend vendarle spremenil in to na bolje. Trenutno je namreč podjetje Intel tisto, ki poskuša dohiteti podjetje AMD in ponuditi v prodajo procesor, ki bo za relativno malo denarja ponujal visoko zmogljivost.

Za to pa podjetje Intel nima veliko časa, saj pri podjetju AMD že pripravljajo naslednjo generacijo procesorjev Ryzen, ki bodo prinesli marsikatero novost. Na srečo so pri podjetju AMD potrdili, da bodo novinci združljivi s podnožjem AM4, kar pomeni, da jih bomo lahko uporabljali tudi na nekoliko starejših osnovnih ploščah. Procesorji Ryzen 2 bodo za razliko od zdajšnjih procesorjev izdelani s pomočjo 7-nanometrske tehnologije (namesti 14-nanometrske), kar v praksi pomeni, da bodo ponujali večjo zmogljivost ob manjši porabi električne energije. Ti naj bi bili nared za prodajo v naslednjem letu, po vsej verjetnosti še pred poletjem.

Nekoliko kasneje pa bo podjetje AMD ponudilo v prodajo procesorje Rayzen 3, ki bodo prav tako izdelani s pomočjo 7-nanometrske tehnologije. Ti bodo za nameček še vedno razpolagali s podnožjem AM4. Več o novincih pa naj bi bilo znanega v začetku naslednjega leta.


Prijavi napako v članku