Programska oprema
30.07.2008 08:16

Deli z drugimi:

Share

Adobovih 64 bitov

Medtem ko konkurenčne rešitve vztrajajo pri 32 bitih, je Adobe naznanil Lightroom 2.0, svojo prvo 64-bitno programsko opremo, ki uporablja programski vmesnik OS X Cocoa. Lightroom 2.0 bo nudil 64-bitno podporo seveda le tistim, ki uporabljajo 64-bitno izdajo Winows Viste in OS X Leoparda. Pri delu bo ta post-produkcijski urejevalnik fotografij in slik lahko posegal tudi po več kot 4 GB RAM-a, tako da bo lahko več slikovnih podatkov shranjenih na hitrem delovnem pomnilniku in ne na počasnejšem trdem disku.

Proizvajalec zagotavlja, da bo poleg 64-bitne izboljšave Lightroom 2.0 prinesel še druge novosti, kot so podpora delovanja in dela na več zaslonih in novo plug-in programsko arhitekturo, ki bo povečala možnost nadgrajevanja. Izboljšana bo tudi natančnost programskih orodij pri izboljšavi fotografij, dodana pa bo možnost urejanja in shranjevanja fotografij v knjižnici z visokoločljivimi predogledi slik in to tudi takrat, ko bo izvorna datoteka že nedostopna.

Adobe obljublja tudi bolj kvalitetno in učinkovito podporo za tiskalnike, odslej bo omogočena tudi samodejna postavitev večih različno velikih fotografij na eno ali več strani, fotografi pa bodo lahko sestavljali svoje lastne profile za fotoaparate in kamere, ki jih uporabljajo.


Prijavi napako v članku