Prenosni računalniki
Računalništvo, telefonija
28.09.2022 08:20
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj se ljudje odločajo za Acer prenosnike?

Tajvanski proizvajalec računalnikov Acer obratuje že od davnega leta 1976, ko je bil še znan pod imenom Multitech. Trenutno je eden največjih akterjev, ki letno ustvari več kot 20 milijard dolarjev prihodka.
Foto: Poceni PC
Foto: Poceni PC

HP, Asus, Dell, Lenovo, Acer … vsak izmed njih ima svoje privržence, ki ne glede na produkte konkurence ostajajo zvesti svoji blagovni znamki. Roko na srce je izbira proizvajalca izredno subjektivna odločitev in stvar okusa vsakega posameznika. V 99 % primerih se boste ne glede na izbiro odločili pravilno, saj gre za izvrstne proizvajalce, ki v veliki meri zadenejo v terno, ko gre za izdelavo računalnikov.

Danes se bomo osredotočili na Acer, in kaj je posebnega na njihovih prenosnikih, da se kupci vedno znova vračajo.

Pestra izbira

Acer izdeluje pestro linijo prenosnikov, pri kateri lahko različni profili uporabnikov najdejo nekaj zase. Če ste gamer, boste izbirali med družinama Acer Predator in Acer Nitro. Če ste bolj poslovno naravnani, si boste ogledovali lahke in tanke prenosnike Acer Swift ali Acer Aspire. Če iščete priročnost, so na voljo prenosniki dva-v-enem Acer Spin, pri katerih lahko zaslon obrnete in računalnik uporabljate kot tablico. Študentje z omejenim proračunom boste več kot zadovoljni z Acer prenosniki Chromebook, kjer za nekaj sto evrov dobite funkcionalen računalnik.

Odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo

Če bi lahko izpostavili samo eno lastnost Acer prenosnikov, bi najprej pomislili na njihovo dobro razmerje med ceno in zmogljivostjo. Ne glede na vrsto prenosnika (gaming, poslovni, za šolo …) so Acer prenosniki vedno zelo konkurenčno ocenjeni, v večini primerov ravno s ceno spodkopavajo produkte najbližjih rivalov. Kljub nižji ceni pa Acer ne dela očitnih kompromisov pri izbiri strojnih komponent. Te ostajajo na nivoju izbranega razreda in premorejo več kot dovolj kakovosti.

Študentje, na primer, lahko ob pravem času naletijo na prenosnik Acer Chromebook, ki jih bo stal 300 evrov in še nekaj drobiža ali pa celo manj. Tisti pravi Acer gaming prenosniki z dostojno namensko grafično kartico imajo začetno ceno okoli 900-1000 evrov, kar je še posebej v teh časih prava redkost. Enako velja za poslovne prenosnike, kjer je za osnovne uporabnike kar nekaj računalnikov v rangu 500 €, tisti bolj napredni pa lahko najdejo prave zverine od 1000 € in naprej.

Dobra poprodajna podpora

Vsi uveljavljeni proizvajalci se zavedajo pomembnosti dobre poprodajne podpore. Zato HP, Dell, Lenovo, Acer in ostali ponujajo minimalno eno leto garancije, lahko tudi več. Vedno obstaja možnost podaljšanja garancije, seveda v zameno za nekaj cekinčkov. Tudi pomoč uporabnikom je skoraj vedno na nivoju. Še bolj pomembno pa je, da ima vsak izmed naštetimi proizvajalci ogromno bazo sledilcev, ki ob sleherni napaki poskrbi, da se podjetje mora odzvati na morebitne napake v produktu. Priročno je tudi, da se na svetovnih forumih družijo Acer zanesenjaki, ki vam lahko o njihovih prenosnikih zaupajo številne skrivnosti in priročne funkcije.

V koraku z najnovejšimi trendi

Acer vedno stremi k najnovejši tehnologiji in sledenju najnovejšim trendom. Trenutno so izredno priljubljeni lahki in tanki prenosniki, še posebej med poslovnimi uporabniki, ki so redno na poti in veliko časa preživijo v hotelskih preddverjih in letaliških kavarnah. Tako je bil na primer Acer Swift 7 eden izmed najtanjših prenosnikov na svetu in veliki hit med poslovneži.

Acer prenosnike za službo, šolo, zabavo ali igranje iger si lahko ogledate na spletni strani www.pocenipc.com.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INSIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INSIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INSIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več