Prenosni računalniki
Računalništvo, telefonija
28.09.2022 08:20
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj se ljudje odločajo za Acer prenosnike?

Tajvanski proizvajalec računalnikov Acer obratuje že od davnega leta 1976, ko je bil še znan pod imenom Multitech. Trenutno je eden največjih akterjev, ki letno ustvari več kot 20 milijard dolarjev prihodka.
Foto: Poceni PC
Foto: Poceni PC

HP, Asus, Dell, Lenovo, Acer … vsak izmed njih ima svoje privržence, ki ne glede na produkte konkurence ostajajo zvesti svoji blagovni znamki. Roko na srce je izbira proizvajalca izredno subjektivna odločitev in stvar okusa vsakega posameznika. V 99 % primerih se boste ne glede na izbiro odločili pravilno, saj gre za izvrstne proizvajalce, ki v veliki meri zadenejo v terno, ko gre za izdelavo računalnikov.

Danes se bomo osredotočili na Acer, in kaj je posebnega na njihovih prenosnikih, da se kupci vedno znova vračajo.

Pestra izbira

Acer izdeluje pestro linijo prenosnikov, pri kateri lahko različni profili uporabnikov najdejo nekaj zase. Če ste gamer, boste izbirali med družinama Acer Predator in Acer Nitro. Če ste bolj poslovno naravnani, si boste ogledovali lahke in tanke prenosnike Acer Swift ali Acer Aspire. Če iščete priročnost, so na voljo prenosniki dva-v-enem Acer Spin, pri katerih lahko zaslon obrnete in računalnik uporabljate kot tablico. Študentje z omejenim proračunom boste več kot zadovoljni z Acer prenosniki Chromebook, kjer za nekaj sto evrov dobite funkcionalen računalnik.

Odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo

Če bi lahko izpostavili samo eno lastnost Acer prenosnikov, bi najprej pomislili na njihovo dobro razmerje med ceno in zmogljivostjo. Ne glede na vrsto prenosnika (gaming, poslovni, za šolo …) so Acer prenosniki vedno zelo konkurenčno ocenjeni, v večini primerov ravno s ceno spodkopavajo produkte najbližjih rivalov. Kljub nižji ceni pa Acer ne dela očitnih kompromisov pri izbiri strojnih komponent. Te ostajajo na nivoju izbranega razreda in premorejo več kot dovolj kakovosti.

Študentje, na primer, lahko ob pravem času naletijo na prenosnik Acer Chromebook, ki jih bo stal 300 evrov in še nekaj drobiža ali pa celo manj. Tisti pravi Acer gaming prenosniki z dostojno namensko grafično kartico imajo začetno ceno okoli 900-1000 evrov, kar je še posebej v teh časih prava redkost. Enako velja za poslovne prenosnike, kjer je za osnovne uporabnike kar nekaj računalnikov v rangu 500 €, tisti bolj napredni pa lahko najdejo prave zverine od 1000 € in naprej.

Dobra poprodajna podpora

Vsi uveljavljeni proizvajalci se zavedajo pomembnosti dobre poprodajne podpore. Zato HP, Dell, Lenovo, Acer in ostali ponujajo minimalno eno leto garancije, lahko tudi več. Vedno obstaja možnost podaljšanja garancije, seveda v zameno za nekaj cekinčkov. Tudi pomoč uporabnikom je skoraj vedno na nivoju. Še bolj pomembno pa je, da ima vsak izmed naštetimi proizvajalci ogromno bazo sledilcev, ki ob sleherni napaki poskrbi, da se podjetje mora odzvati na morebitne napake v produktu. Priročno je tudi, da se na svetovnih forumih družijo Acer zanesenjaki, ki vam lahko o njihovih prenosnikih zaupajo številne skrivnosti in priročne funkcije.

V koraku z najnovejšimi trendi

Acer vedno stremi k najnovejši tehnologiji in sledenju najnovejšim trendom. Trenutno so izredno priljubljeni lahki in tanki prenosniki, še posebej med poslovnimi uporabniki, ki so redno na poti in veliko časa preživijo v hotelskih preddverjih in letaliških kavarnah. Tako je bil na primer Acer Swift 7 eden izmed najtanjših prenosnikov na svetu in veliki hit med poslovneži.

Acer prenosnike za službo, šolo, zabavo ali igranje iger si lahko ogledate na spletni strani www.pocenipc.com.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INSIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INSIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INSIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več