Računalništvo, telefonija
10.02.2016 19:45

Deli z drugimi:

Share

Sledenje pošte z uporabo RFID oznak

Stranke Deutsche Post lahko na svoje mednarodne pošiljke namestijo RFID oznako, s pomočjo katere pridobijo informacije o okvirni lokaciji pošiljke.
RFID oznake ali nalepke lahko služijo tudi v namen sledljivosti poštnih pošiljk.
RFID oznake ali nalepke lahko služijo tudi v namen sledljivosti poštnih pošiljk.

V Nemčiji lahko pošiljatelji pisem ali manjših paketov od sedaj naprej na svoje mednarodne pošiljke namestijo RFID oznako. Deutsche Post s to storitvijo svojim strankam želi omogočiti vpogled v to, kdaj njihova pošiljka pride v sortirnico države destinacije.

RFID oznaka je ‘prebrana’, ko pošiljka prispe in zapusti mednarodni sortirni center v Frankfurtu, ki je opremljen z RFID bralci in antenami. Prav tako pa tudi, ko pošiljka prispe v sortirnico v tujini. Trenutno je opremljenih že 16 držav destinacij.

Na Deutche Post storitev opisujejo kot način komercializacije postopkov in tehnologij, ki jih že nekaj časa uporabljajo za kontrolo kakovosti procesa gibanja pošiljk.

Več o RFID oznakah lahko najdete na tej povezavi, ali vprašanja pošljite na info@identiks.si.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več