Igre
10.03.2013 10:32

Deli z drugimi:

Share

Novi Thief že naslednje leto!

Legendarni Garrett se vrača v vlogi zmikavta in morilca.
Legendarni Garrett se vrača v vlogi zmikavta in morilca.

Kaj naredijo izdelovalci iger, ko jim zmanjka dobrih idej za nov naslov? Obudijo staro franšizo in stare že pozabljene like.

Za to poteze so se odločili tudi Kanadčani iz Eidosa, ki nameravajo obuditi legendarno Thief franšizo. Projekt na katerem delajo se bo imenoval preprosto kar Thief, v njem pa se bomo ponovno spustili v škornje enega najbolj zapomljivih likov skozi zgodovino iger – tatu Garrett-a.

Serija Thief je bila znana po različnih pristopih, ki jih je igralec lahko ubral do cilja. Lahko se je prelevil v pravega tatu in s takrat naprednimi prijemi (ugašanje sveč z vodnimi puščicami, odnašanje trupel na temne kotičke …) poskušal ostati neopazen skozi celotno igro. Druga možnost je bila seveda bolj direktna in akcijska, saj je bil Garrett vešč tudi z mečem in različnimi bodali ter buzdovani – kljub temu je bila ta pot skozi igro bistveno težja.

Serijo je vedno spremljala tudi dobra zgodba in odlično temačno vzdušje, katerega nameravajo avtorji prenesti tudi v novi naslov. Dogajanje bo postavljeno v viktorijansko industrializirano mesto imenovano kar City, kjer bo razsajala kuga, obenem pa nam bo po življenju stregel še tiranski vladar Baron.

Avtorji nam obljubljajo, da bodo ostali zvesti koreninam in da igre ne bodo preveč poenostavili za splošno publiko – to je namreč pogosto problem obujanja starih franšiz, saj se stari mački zmrdujejo nad poenostavitvijo iger iz njihove mladosti, mlajša publika pa starejših iger ne pozna tako dobro.

Če bodo držali besedo bomo videli v začetku naslednjega leta, igra pa pride na PC, Playstation 4, Wii U in naslednika Xboxa 360.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808