Telefoni
04.10.2012 07:46
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kdo ima boljšega: iPhone 5, Galaxy S3 ali iPhone 4S?

V fotografiranju se najbolje obnese mobinik Apple iPhone 5.
V fotografiranju se najbolje obnese mobinik Apple iPhone 5.

Kakovost digitalnih fotoaparatov, s katerimi so opremljeni pametni mobilni telefoni, je že povsem primeriva s kompaktnimi aparati nižjega cenovnega razreda. Nekateri mobilniki višjega cenovnega razreda jih celo prekašajo. Če k temu dodamo še možnost deljenja vsebin preko družbenih omrežji in uporabo naprednih grafičnih programov, mobilniki prekašajo kompaktne digitalne fotoaparate na celi črti.

Trenutno najbolj želena mobilnika, Apple iPhone 5 in Samsung Galaxy S3, sta opremljena s kakovostnim digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov točk in zajem fotografije opravita tako rekoč v trenutku. S tipalom enake ločljivosti je opremljen tudi mobilnik Apple iPhone 4S. Ta se po kakovosti fotografij lahko brez težav kosa z njegovim naslednikom. Če se odločate za nakup enega od omenjenih mobilnikov in boste z njim veliko fotografirali, si v nadaljevanju poglejmo, kateri mobilnik se najbolje obnese v vlogi digitalnega aparata.

Apple iPhone 4S

Mobilnik Apple iPhone 4S je kot nalašč za zajemanje fotografij. Za to potrebujemo »le« dovolj dnevne svetlobe in moramo biti vešči vsaj osnov fotografiranja. V teh pogojih so fotografije primerljive celo z digitalnimi fotoaparati višjega cenovnega razreda. Ob zmanjšani vidljivosti priskoči na pomoč LED bliskavica, ki pa žal naredi fotografije presvetle. Fotoaparat mobilnika iPhone 4S je za nameček še zelo počasen v primerjavi z novejšimi mobilniki. To zna biti problem v primeru, ko je potrebno »na hitro« zajeti fotografijo. Precej graj gre tudi na račun nekoliko bledih barv, kar pa večina uporabnikov sploh ne »opazi«.

Samsung Galaxy S3

Samsung Galaxy S3 je opremljen z vrhunskim digitalnim fotoaparatom. Kljub temu so zajete fotografije na las podobne tistim, ki jih naredimo z iPhonom 4S. Edina razlika je v tem, da je Samsung Galaxy S3 opazno hitrejši pri zajemu nepozabnih trenutkov. Z njim lahko fotografije namreč zajamemo tako rekoč v trenutku, kar pomeni, da nam nič ne more uiti. Z mobilnikom Samsung Galaxy S3 je fotografiranje prvi užitek, saj imamo za predogled na voljo gigantski zaslon s kar 4,8-palčno oziroma 12,2-centimetrsko diagonalo. K odličnim fotografijam pripomore svoj delež še vrhunska programska oprema. Digitalni fotoaparat mobilnika Samsung Galaxy S3 tudi pri zmanjšani svetilnosti zajema izredno kakovostne fotografije. Ta se odlično obnese celo pri svetlobi sveče. Ta je torej pisan na kožo vsem, ki fotoaparat uporabljate predvsem v večernih časih in znotraj stavb.

Apple iPhone 5

Najnovejši Applov pametni mobilni telefon iPhone 5 je pravi mojster fotografije. Njegova največja odlika so žive barve. Te so vsaj za razred boljše od tistih na fotografijah mobilnikov iPhone 4S in Galaxy S3. Mobilnik iPhone 5 je pri zajemu fotografiji neprimerno hitrejši od predhodnika. Ta se po hitrosti lahko primerja s Samsungom Galaxy S3. Digitalni fotoaparat mobilnika Apple iPhone 5 dejansko združuje vse prednosti, ki jih imata aparata iPhone 4S in Galaxy S3. Le pri nekoliko zmanjšani svetlobi se lahko zgodi, da fotografije izgubijo na kakovosti.

Zaključek

Kot digitalni fotoaparat se najbolje obnese pametni mobilnik Apple iPhone 5. Mobilnik Sasmung Galaxy S3 je prav tako odlična izbira, in sicer predvsem na račun velikega zaslona, odlične programske opreme in zmožnosti zajema nepozabnih trenutkov ob zmanjšani svetlobi. Apple iPhone 4S ni ravno priporočljiv za fotografiranje in sicer predvsem zaradi počasnosti delovanja. Čeprav se hitrost zajema nepozabnih trenutkov na prvi pogled ne zdi pomembna, ta lahko precej pripomore k odlični fotografski izkušnji.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več