Socialna omrežja
19.09.2012 12:57

Deli z drugimi:

Share

Google s Snapseedom nad Facebookov Instagram

Družbeno omrežje Google+ bo kmalu bogatejše za enega izmed najbolj izpopolnjenih programov za hitro urejanje fotografij.
Družbeno omrežje Google+ bo kmalu bogatejše za enega izmed najbolj izpopolnjenih programov za hitro urejanje fotografij.

Priljubljeno družabno omrežje Facebook je v prvi polovici septembra najavijo, da je uradno dokončalo prevzem Instagrama, ki je bil dogovorjen že aprila. Podjetje Google mu seveda ni ostalo dolžno. Računalniški gigant je namreč najavil prevzem programske hiše Nik Software. Ta je lastnica priljubljenega urejevalnika fotografij Snapseed, ki ga lahko poganjamo tako na operacijskih sistemih MacOS in iOS kot Windowsih. Kmalu bo na boljo še inačica za Android.

Snapseed je trenutno eden izmed najbolj izpopolnjenih programov za hitro urejanje fotografij. Medtem ko Instagram ponuja »le« vrsto posebnih učinkov in filtrov, s pomočjo katerih lahko fotografijam dodamo pridih mističnosti in jih enostavno delimo s prijatelji, Snapseed ponuja bistveno več. Ta je dejansko photoshop v malem. Z njim lahko tudi najbolj dolgočasno fotografijo prelevimo v neverjeten fotografski izdelek vreden ogleda celo na fotografski razstavi.

Google bo programsko opremo Snapseed kmalu vgradil v svoje družbeno omrežje Google+. Skupaj s spletnim programom za urejanje fotografij Picnik bo računalniški gigant uporabnikom priljubljenega družbenega omrežja ponudil vsa orodja, ki so potrebna za napredno in hitro urejanje fotografij in slik. Spojitev družbenega omrežja Google+ in programa Snapseed naj bi Googlovi programerji opravili še letos. O tem vas bomo seveda pravočasno obvestili.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več