Telefoni
26.05.2011 10:58

Deli z drugimi:

Share

LG OPTIMUS 3D z obogateno resničnostjo

Wikitude 3D vsebuje informacije o več kot 100 milijonov lokacij po celem svetu, ki jih zagotavlja več kot 1000 različnih strani.
Wikitude 3D vsebuje informacije o več kot 100 milijonov lokacij po celem svetu, ki jih zagotavlja več kot 1000 različnih strani.

LG Electronics (LG) je v sodelovanju z Wikitude, pionirjem razvoja tehnike predstavnosti “Obogatene resničnosti” oziroma Augmented reality (AR), predstavil novi tri-dimenzionalni AR brskalnik, ki ga bo mogoče prvič pobliže spoznati v novem mobilnem telefonu LG Optimus 3D.

Wikitude 3D brskalnik omogoča interaktivnejše okolje ter boljšo prepoznavo prostora okoli nas. Medtem ko je 2D AR zgolj označeval prekrivajoče zgradbe, jih novi 3D AR postavi v tri-dimenzionalno okolje s čimer jih enostavneje ločimo med seboj. Brskalnik omogoča uporabnikom, da odkrijejo najmanjše podrobnosti v okolju kjer se nahajajo ter dostop do člankov v Wikipediiji in dodatne informacije objavlje na Twitterju.

“AR tehnologija je prejela nešteto pohval, saj omogoča izjemen razvojni potencial. Namesto abstraktne predstavitve, omogoča 3D AR realnejšo predstavitev prostora okoli nas s preprostim zajemom vsebine prek kamere na pametnem telefonu”: je pojasnil predsenik družbe LG Mobile Dr. Jong-seok Park ter nadaljeval: “LG-jeva najnaprednejša strojna oprema in 3D programska oprema zdaj to realnost potiska še korak naprej.”

Wikitude 3D vsebuje informacije o več kot 100 milijonov lokacij po celem svetu, ki jih zagotavlja več kot 1000 različnih strani. Brskalnik je trenutno mogoče uporabiti v 12 jezikih. V prihodnosti pričakujemo tudi implementacijo novih jezikov. Od sredine junija lahko uporabniki aplikacijo Wikitude 3D brezplačno prenesejo iz LG-jeve spletne trgovine.

“Sinergija teh dveh produktov je izjemna in sodelovanje med tema dvema znamkama ima neomejen razvojni potencial“, je izjavil Martin Herdina, generalni direktor Wikitude.

LG Optimus 3D poleg tega predstavlja številne nove inovativne tehnološke rešitve, vključno z novim dvojedrnim procesorjem z dvokanalno dvopomnilniško arhitekturo ter prvo 3D platformo, ki omogoča ogled 3D vsebin brez dodatnih očal kot tudi snemanje in izmenjavo 3D vsebin.

LG Optimus 3D bo začel s prodajo v Evropi koncem pomladi, v Sloveniji bo na voljo od konca junija.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več