Življenjski slog
31.07.2024 11:45

Deli z drugimi:

Share

Udoben stol, na katerem vas ne bo »vse bolelo«

Včasih smo lahko v šolskih klopeh sedeli ure in ure v vseh mogočih položajih, pa nismo občutili nobenih bolečin v hrbtu. Popolnoma drugače je danes, ko se nam zdi, da v trenutku, ko vstanemo s stola, na katerem smo sedeli kakšno uro, čutimo vsako vretence.

Če se podobno dogaja tudi vam, je zdaj skrajni čas, da ukrepate, temeljito spremenite svoje stare navade in nekaj naredite za svoje telo.

Vsi, ki delate pretežno pred računalniškimi zasloni, se tako ali drugače na neki točki srečate z bolečinami v hrbtenici, ki se stopnjujejo, dokler ne ugotovite, da je to resna težava, ki jo bo treba odpraviti ali vsaj omiliti njene posledice.

Utrujenost, bolečine v hrbtu in vratu ter ledvenem delu se nadaljujejo tudi, ko enkrat vstanete s stola in se trudite biti kar se da aktivni.

Hkrati se morate zavedati, da ergonomska oprema delovnega mesta ne bo dovolj, če se tudi sami ne boste potrudili, da boste na stolu sedeli pravilno (in pravilno uporabljali tudi morebitno drugo ergonomsko opremo). Kakor koli obrabljeno se sliši, vsi dobro vemo, da ergonomsko oblikovana delovna mesta omogočajo delavcem bolj udoben in prijeten delovni prostor.

Ergonomski pisarniški stoli ERGOS – dolgotrajno sedenje brez bolečin

Če se opremo na številke, danes povprečen posameznik v enem delovnem dnevu vsaj 10 ur preživi v sedečem položaju. Ne gre le za službo, veliko tega časa presedimo tudi v avtomobilu in doma. Če se vrnemo v pisarno, večina standardnih pisarniških stolov ne nudi ustrezne podpore. Prav statično sedenje je največji povzročitelj zdravstvenih težav, kot so bolečine v hrbtu, ramenih križu in še bi lahko naštevali.

Kaj je ključno za ohranjanje zdrave drže in zmanjševanje težav z bolečinami v hrbtenici? Izbira pravega ergonomskega stola! Začne se z možnostjo prilagajanja višine in ledvene podpore, ki poskrbita za udobje med dolgotrajnim sedenjem.

Vse našteto in še več omogočajo ergonomski pisarniški stoli ERGOS.

Ker so ergonomski pisarniški stoli ERGOS popolnoma nastavljivi, ne zahtevajo posebnega mišičnega napora in obremenitve sklepov med delom, obenem pa spodbujajo aktivno sedenje. Prav zaradi naštetega se lahko s pisarniškim stolom ERGOS zmanjšajo ali preprečijo bolečine v hrbtu, napetost mišic in s tem povezane težave. Splošno udobje in zdravje pri delu sta le korak stran.

Vrhunska izdelava in vrhunska prilagodljivost

S tem, ko se lahko tako rekoč vsak element stola prilagodi, so ergonomski pisarniški stoli ERGOS zasnovani za udobno in zdravo sedenje prav vsakogar.

Še nekaj podrobnosti glede materialov. Za večje udobje je sedišče obloženo s spominsko peno. Za podporo hrbtenice poskrbijo mrežno hrbtišče, nastavljiv naslon za glavo in nastavljiva ledvena opora. Še en element več, ki poskrbi za pravilno držo, so nasloni za roke, ki so 3D nastavljivi v vse smeri. Podnožje je kovinsko in izredno stabilno, dopolnjujejo pa ga gumijasta kolesa, certificirana po mednarodnem standardu BIFMA, ki ne poškodujejo tal.

Brezplačna dostava in 7-dnevni preizkus

Izbira pravega stola je izredno pomembna, saj boste na njem preživeli ogromno svojega časa. V podjetju ERGOS vam pri izbiri z veseljem svetujejo in tako pripomorejo k vašemu zdravju in dobremu počutju. Dobro vedo, kateri stol je za vas najprimernejši. Imajo pa še eno odlično novico: izbrani stol lahko kar 7 dni testirate popolnoma brezplačno in brez obveznosti. Stole vam tudi brezplačno dostavijo na želeni naslov.

Obiščite njihovo spletno stran in si oglejte izdelke, preverite pa tudi ostale ergonomske pripomočke ERGONOMKO in si dodatno olajšajte dolgotrajno sedenje.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Ergonomske rešitve.
Vas zanima več iz te teme?
Ergonomski stoli ergonomska pisarniška oprema


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več