Računalništvo, telefonija
01.06.2024 08:00

Deli z drugimi:

Share

Prenosnemu predvajalniku Spotify za avtomobile so štete ure!

Pri podjetju Spotify so se konec aprila leta 2021 odločili za pripravo nadvse zanimivega prenosnega predvajalnika. A ta se žal ni obnesel.
Foto: Spotify
Foto: Spotify

Spotify je najbolj znana in največja glasbena storitev na svetu, ki nudi odlično uporabniško izkušnjo. Čeprav nekateri tekmeci ponujajo višjo kakovost zvoka, bolj intuitivno uporabo in povezljivost z drugimi napravami, je Spotify še vedno številka ena. Od leta 2020 je na voljo tudi pri nas, zato verjamemo, da ga marsikdo izmed vas uporablja tako pri športu, kot pri delu in zabavi.

Ker pa kar nekaj uporabnikov glasbo posluša v avtomobilih, so se pri podjetju Spotify konec aprila leta 2021 odločili za pripravo nadvse zanimivega prenosnega predvajalnika. Naprava s prodajno oznako »Car Thing« je bila na voljo le izbranim uporabnikom v Združenih državah Amerike. Le nekaj mesecem za tem pa je bila na voljo za nakup še drugod po svetu.

Prenosni predvajalnik Spotify Car Thing lahko upravljamo tako z gumbi kot tudi zvočno. Uporabnik mora le izreči besede “Hey Spotify” in izbrati želeno skladbo, album, izvajalca, seznam predvajanja ali postajo. Naprava seveda razpolaga tudi z brezžično povezavo Bluetooth. A kot vse kaže vse te možnosti niso ravno prepričale zahtevnejših uporabnikov.

To je verjetno tudi razlog, zakaj so se pri podjetju Spotify odločili, da ukinejo podporo z njihov prenosni predvajalnik Car Thing. Ta bo v celoti prenehal delovati 9. decembra letos. To je seveda razjezilo marsikaterega uporabnika priljubljene storitve. Ameriški uporabniki so celo napovedali skupinsko tožbo.

To je verjetno tudi razlog, za kaj so se pri podjetju Spotify odločili, da bodo ponudili povračilo denarja vsem, ki so kupili njihov prenosni predvajalnik Car Thing. Maloprodajna cena prenosnega predvajalnika Spotify Car Thing je leta 2021 v Združenih državah Amerike postavljena na preračunanih 67 evrov. Trenutno pa žal še ni podatka o tem, koliko denarja bo Spotify povrnil kupcem.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Partis


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več