Računalništvo, telefonija
26.09.2019 06:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Kje pa vi hranite pomembne podatke?

Nova številka revije: Kje pa vi hranite pomembne podatke?
Nova številka revije: Kje pa vi hranite pomembne podatke?

Podatki so sestavni in pomemben del naših elektronskih naprav, če govorimo o pametnih mobilnih telefonih, računalnikih, tablicah … Pa so podatki na vaših napravah varni in z njimi upravljate optimalno?

Podatki niso samo pomemben del naših naprav, so pravzaprav pomemben del naših življenj. Mi­sel niti ni tako zelo pretirana, če pomislimo, kako drugačno bi v sekundi postalo naše življenje, če bi ostali brez vseh podatkov, ki jih hranimo na tej ali oni napravi.

Prav zato, da se to ne bi zgodilo, moramo po­datke ustrezno hraniti. Ali lahko do njih dostopa vsakdo, ki ima pet minut časa in nekaj računalni­škega znanja? Poskrbite, da ne bo tako. Jih up­ravljate dovolj pametno, da so varni, dosegljivi, vam brskanje med njimi prihrani čas in za vse skupaj ne zapravite preveč?

Prvo vprašanje je, kje sploh hraniti podatke. Poz­namo lokalno hrambo, mrežno hrambo, hram­bo v oblaku ali na podatkovne nosilce. Katera je najbolj primerna, je predvsem odvisno od naših potreb in od podatkov, ki jih želimo shraniti.

Globalni “techlash” ali vojna proti tehnološkim velikanom

Z Jako Repanškom smo se pogovarjali o t.i. “techlashu”. Kakšna je cena, ki jo plačujemo z uporabo Amazona, Facebooka in storitev ostalih tehnoloških velikanov? Uvaja se nova zakonodaja, izdajajo se globe, kako pa bo vse to vplivalo na potrošnike in medije?

Jaka Repanšek je specialist za pravo in management medijev, komunikacij in digi­talnega poslovanja ter vodja sekcije za regu­lativo in okolje Slovenske digitalne koalicije.

Kaj prinaša novi iPhone 11?

Apple je v okviru tradicionalnega dogodka pričakovano predstavil novo generacijo pametnih mobilnih telefonov iPhone. Gre za pametne mobilne telefone iPhone 11, ki vsaj po zunanji obliki niso presenetili nikogar, saj so bile fotografije novosti javnosti razkrite že pred časom. Kljub temu novinci prinašajo nekaj novosti. V reviji preberite, katere.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.


V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Hitrejše Wi-Fi omrežje uradno v uporabi
  • Kako bo Google spremenil svoj spletni iskalnik?
  • Bodo telefoni Galaxy One pretresli trg mobilne telefonije?

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več