Življenjski slog
15.04.2022 07:25

Deli z drugimi:

Share

E-mobilnost za vsako pot

Tehnološki razvoj na področju osebnih prevoznih sredstev nam lajša in krajša pot v šolo, službo, marsikomu pa omogoča mobilnost na načine, ki jih pred pojavom električnih vozil nismo poznali.

Mestna e-mobilnost

Za krajše vsakodnevne relacije so v ospredje prišli električni skiroji, ki po praktičnosti prekašajo tudi kolesa, saj so skiroji lažji, enostavno zložljivi in dovolj majhni, da jih lahko pospravimo v prtljažnik avtomobila ali odnesemo v pisarno. V segmentu skirojev na prvo mesto pri Smartelektru postavljajo varnost, zato je njihova celotna ponudba skirojev opremljena z zavorami na obeh kolesih, skupaj z elektronsko zavoro, kvalitetnim vzmetenjem ter LED svetili s smerokazi spredaj in zadaj. Za skiroje iz ponudbe je možno skleniti tudi zavarovanje po vaših željah: kasko, asistenca, kraja …

Med bolje prodajanimi v trgovini Smartelektro je skiro Vsett 10+, ki izstopa s črno-rumeno barvo močerada, pohvali pa se lahko z robustno konstrukcijo in močnim, dvokolesnim pogonom maksimalne moči 3.600 vatov. Za varnost pri tem skiroju, ki doseže hitrost do 80 km/h, skrbijo hidravlične disk zavore, električna zavora in kakovostno vzmetenje na obeh kolesih. Poskrbljeno je tudi za varnost, saj za vklop potrebujete NFC kartico.

S 1. junijem tudi hitreje od 45 km/h

Odlična novica za voznike avtomobilov, ki želijo voziti skuter ali lahek motocikel hitreje od 45 km/h, kolikor velja za kategorijo mopedov, je sprememba zakona, ki stopi v veljavo s 1. junijem letos. Za vožnjo skuterjev in motociklov do moči 11 kW (kategorija A1), kot sta v ponudbi Smartelektra na primer električni motocikel TC Max in skuter CPX, ki dosežeta slabih 100 kilometrov na uro, bo za voznike avtomobilov potrebnih le 6 ur praktične vožnje v avtošoli. Električni motocikli v kategoriji A1 omogočajo bolj dinamično in varno vožnjo po mestnih vpadnicah ter izven naselij, za kar so mopedi z zakonsko omejitvijo 45 km/h (pre)počasni.

Poleg tega, da električne motorje in skuterje poganja čista energija, s čemer pripomoremo k trajnostni mobilnosti, so omenjeni modeli privlačnega izgleda, zato imajo odličen potencial, da prepričajo tudi motoriste, ki so do zdaj prisegali na tradicionalen pogon.

Subvencija Eko Sklada do 750 evrov

Eko Sklad tudi letos pri nakupu električnega mopeda ali skuterja kategorije AM kupcu povrne subvencijo v višini 300 evrov, za skuterje in lahke motocikle v kategoriji A1 pa priskočijo na pomoč s kar 750 evri subvencije. Subvencije veljajo do objave zaključka na spletni strani Eko Sklada, zato z izbiro svojega električnega konjička ne odlašajte, pri Smartelektru pa vam bodo z veseljem pripravili potrebno dokumentacijo.

Več informacij in ponudbe lahko najdete na spletni strani www.smartelektro.si, kjer vam bodo strokovnjaki za električno mobilnost z veseljem priskočili na pomoč in vam svetovali pri izbiri najprimernejšega vozila za vašo pot. Pišete jim lahko tudi na info@smartelektro.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem PAMP (Smartelektro).


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10