Računalništvo, telefonija
10.10.2017 12:02
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ljubljano so obiskale zvezde igričarske industrije

Ljubljano so obiskale zvezde igričarske industrije
Ljubljano so obiskale zvezde igričarske industrije

Angry Birds, Outfit7, več kot 300 obiskovalcev iz Slovenije in tujine, strokovnjaki z vsega sveta ter vsaj 5 iger, ki so se prvič predstavile javnosti. To je izkupiček največje slovenske igričarske konference SGC, ki se je odvila že tretje leto zapored. Tudi tokrat so obiskovalci konference izbrali najboljšo igro. Letos je največ glasov zbrala streljačina Tormental.


V nadaljevanju boste spoznali vse igre, ki so se prvič predstavile na SGC, ter zmagovalca tekmovanja. Ne spreglejte tudi fotogalerije dogodka, ki vas bo zagotovo prepričala, da se naslednje leto tudi sami udeležite SGC!


Streljačina Tormental iz indie studia Goundground Games

“Zmagali smo, ker smo imeli najboljšo pozicijo na konferenci,” je v smehu takoj po razglasitvi zmagovalca najboljše igre po mnenju obiskovalcev SGC 2017 povedal član ekipe Kristian Macanga. Šalo na stran, streljačina je obiskovalce konference po mnenju članov ekipe prepričala z enostavnostjo. “Igranje je intuitivno, ni zapletene zgodbe. Vsakič ko umrete, se svet postavi na novo. Igra je na začetku zelo enostavna. Ni potrebno, da ste izkušen igralec. In seveda, igra je zelo zabavna,” je še dodal Macanga.


Igra je v razvoju že 6 mesecev, ekipa pa jo namerava dokončati v roku pol leta. Prva izdaja bo namenjena le za osebne računalnike, vendar studio razmišlja tudi o konzolah. Ekipa igro razvija pod okriljem hrvaškega Croteama, ki stoji za svetovno uspešnico Serious Sam.


Floatlands

Floatlands je prvoosebna preživetvena streljačina, v kateri je glavni protagonist robot, ki se bori proti drugim robotom. Igralec se sooča z naravnimi katastrofami, gradi lastno bazo, s helikopterjem potuje na druge lebdeče otoke z različno floro, fauno in lastnimi klimatskimi razmerami. Šestčlanska ekipa razvija igro že leto dni, končana pa bo enkrat naslednje leto. Igro financira založnik iz Velike Britanije ExcaliburGames.


NecroBouncer

NecroBouncer je igra za mobilne naprave, ki je plod dela dvočlanske ekipe. Igra je mešanica “klicker” iger in “dungeon crawler”. Avtorja stavita predvsem na zgodbo, ki bo igralca peljala skozi različne izzive in naloge ter boje s šefi.



Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več